Новините от Габрово и региона

Женина ДЕНЧЕВА

 

Весел, пъстър, шумен карнавал в събота в Габрово!
Със специалното участие на президента Румен Радев, Бойко Борисов Трети, Владимир Путин, Доналд и Мелания Тръмп,
 Желязната лейди, Ангела Меркел, Мишел и Барак Обама, Фидел Кастро, Индира Ганди, Сталин, Хитлер и още други знаменитости.

От миналото на карнавала се пренесоха Мария Антоанета, Наполеон и техните свити. 
Мария Антоанета /кметът на Габрово Таня Христова/ забрани белия хляб и нареди да се ядат само здравословни безглутенови пасти!
После с огромна ножица тя отряза опашката на знаменитата габровска котка!

Бойко Борисов Трети "пристигна" специално за габровския карнавал със невероятния си Мерцедес ретро 66. Петметровата му чисто ново изработена в карнавалната работилница фигура, бе заела цялата предна седалка. Отзад се кипреха  коалиционните партньори Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров с плакат "Нашето е над всичко". Най отзад пеша притичваше  "присъединената подкрепа" Воля, която пълнеше Мерцедеса с маркучи безплатен бензин.

Генерал Радев си караше спокойно самолета Миг 29, но различни "тежести"- две железни доми - Йотова и Нинова му пречеха да излети.

Нямаше как сценаристите да не поканят Владимир Путин и Доналд Тръмп на карнавал, но те не обръщаха внимание на никого, сграбчили яко земното кълбо, което се гърчеше в ръцете им.

В сладкодумното Балканско кафене се черпеха с бяло сладко, кафе и баклава. Наблизо бе и балканската скара от сръбския град Лесковац, които специално си носеха оттам месо и другите продукти, за да покажат разликата между истинската сръбска скара и побългарената. Никой не се учуди, че край тях засвири и цигански оркестър.

Типични габровски сцени напомниха за преживените зимни несгоди, като ТЕЦ-а който пуши, а не грее, но пари събира. От комина му се стеле смрад и жълта сяра,които скрива небето.

А ръстът на туристическия поток в региона с 15 на сто, предизвика организаторите атрактивно да представят  местните знаменитости - възстановените села Сърбогъзи, Гъзурниците и Пържиграх, Торбалъжи, които вече са включени в стоте туристически обекти на България.

Но най-прекрасното бе, че не валя дъжд, нещо което рядко се случва на габровски карнавал, развеселеното множество заля празничните улици и се забавляваше като за последно!

Дано песимистите, които непрекъснато тръбят, че Габрово обезлюдява, са били в този незабравим ден по улиците и са уверили, че хора в града има достатъчно, само че е необходимо да се случи нещо наистина значимо, за да ги накара да напуснат удобството на кварталите си и да се разходят до центъра!


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News