Новините от Габрово и региона

Жителите на селата към кметство Кметовци поканиха народният представител от ГЕРБ Николай Сираков на среща по повод извършения ремонт на прелеза в района. Те благодариха за поетия по време на предизборната кампания и изпълнен ангажимент. Николай Сираков уточни, че заслугата е на целия екип и на бившия народен представител Цветомир Михов, които са работили за решаване на проблема.

Пред Сираков жителите на селата в Кметство Кметовци поставиха и други проблеми – с уличната мрежа, с почистването на пътищата от храсти и клони, с водата през летните месеци, както и нуждата от средства за възстановяване на храма в Кметовци, който е паметник на културата от местно значение.

По време на срещите си в габровска област народният представител Николай Сираков беше запознат и с някои проблеми и искания на ръководствата на музеите по отношение стандартите за финансиране, допълнителни средства за поддръжка на откритите площи в музеите и допълнителни щатни бройки за музеите, които включват няколко самостоятелни обекта. Народният представител Николай Сираков се ангажира да постави въпросите за обсъждане и търсене на варианти за решаването им.

Дни преди това Николай Сираков проведе среща с представители на животновъдите в региона. Той беше информиран за трудностите в отрасъла, както и за забавянето на плащанията за земеделските производители за Кампания 2016 и най-вече за животновъдите по мярка 214 „Агроекологични плащания"  с направление "Опазване на застрашени от изчезване местни породи".

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков се ангажира да проучи дали за създалото се напрежение има други причини освен сложната политическа обстановка през първото тримесечие на година, смяната на правителства и работата на служебното правителство.

В питането си към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Сираков уточнява, че животновъди от габровски регион сигнализират за неколкократната промяна на сроковете в индикативния график, последвана от тяхното неспазване.

„В тази връзка, моля, да ми предоставите информация, освен усложнената политическа обстановка през тази година и смяна на правителства, има ли други причините за прекъсне на добрата практика за по-ранно изплащане на субсидиите на земеделските производители преди изтичането на крайния срок, както и какви са причините за по-голямото забавяне на плащанията по мярка 214 по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни породи“, предвидени за изплащане след крайния срок!“, се казва още в питането на народния представител Николай Сираков.

 

 

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News