Новините от Габрово и региона

   Уморени и отегчени от цял месец предизборни дебати, габровци съвсем заслужено се забавляваха на карнавала в събота. А и както никога, не само, че на карнавала не валя, по и слънцето здраво прежуряше.

Отношението си към скорошните избори габровци изразиха с четириметров макет на пиратски кораб, управляван от най-ужасяващите карибски пирати по тези географски ширини - Сергей Станишев, Царя, Бойко Борисов и Волен Сидеров, натоварили държавното имане в огромен сандък, отплават надалеч.

Като кукли на конци, дърпани от силна ръка бяха представени българските медии, като най отпред Бареков се провикваше "Имаме новина"! А десетина телевизори едновременно показваха само и единствено българските политически лидери.

В Габрово Ахмед Доган е номиниран за Оскар, за бляскавото му изпълнение на каратист в драмата с нападението на Октай Енимехмедов.

Мотото на карнавала бе "Шоуто трябва да продължи", а акцентът двойниците. Габрово се превърна в двойник на Холивуд. По улиците се разхождаха Мерилин Монро, Фреди Меркюри, Батман, Елвис Пресли, Хари Потър, Шрек.

Но двойникът, който заблуди всички, бе на кмета Таня Христова. Актрисата Мая Бежанска дотолкова се бе претворила в образа на габровския градоначалник, че мнозина дори не повярваха, че тя е двойник. Истинската кметица, преобразена до неузнаваемост като Скарлет О Хара от "Отнесени от вихъра"/шеговит намек за неотдавнашния ураган в Габрово/, дефилира под ръка с чаровния Рет Бътлър, съпроводена от чернокожата Мами, Мелани и Ашли.

Таня Христова се появи и в още няколко образа на карнавала. Тя бе Жулиета на балкона, който неочаквано се срути, така както миналата година падна тераса край Янтра, построена с европейски средства само месец преди това. Тя беше и Жана Дарк, която смело бранеше европейските проекти, подпомагана от бившите кметове Томислав Дончев - с торба евро в ръка и Николай Сираков, седнал в поза йога, омотан в шнурове.

Пак тя кръцна по традиция опашката на огромна бутафорна котка, запазена марка на габровци, с още по-голяма ножица.

Жената, която първа е опитала ябълката в райската градина, певицата, която възпя камината, вдовицата на Кашчей Безсмъртни, неотразимата Лили Иванова, дефилира със своите красиви двойнички от Габрово.

 

Принцове и принцеси, герои от приказки, клоуни, извънземни и всякакви други чудати същества изпълниха улиците на града. А после на площада всички се забавляваха до полунощ със страхотна музика и огнено шоу.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News