Новините от Габрово и региона

 Женина ДЕНЧЕВА

- Мъчително и нелицеприятно изглеждат, поне на екран, нещата в парламента. Или отблизо не е така?

- Впечатленията ми от пленарната зала са по-скоро лоши. Много празни приказки, много големи фрази, малко истински предложения и решения. Тъжното е, че в момента всички са в обсесия / б.а. натрапчива тревожност, свързана с идея-фикс /, и се занимават с последните 4 години, а никой не обяснява, какво мисли да прави в бъдеще.

- Има ли реална опасност да ни спрат финансирането на еврофондове от Брюксел, Сергей Станишев преди дни предупреди в парламентарна зала, че България може да изгуби 780 млн. лв.?

- Не съм чул подобно нещо, но от тук нататък грижата за еврофондовете е в ръцете на правителството, така че ако отново спрат европейските пари, ще бъда по вина коалицията. Изобщо, всички включително и г-н Станишев, но най вече г-н Орешарски, трябва да свикнат с новата си роля да работят и да постигат резултати, а не да се оплакват. Министрите на Станишев и Орешарски да се стягат и да действат. Има много проекти в ход, който трябва да се плащат. Моята задача е да давам добри съвети и да натискам алармата, когато се правят глупости. Бъдете сигурни, че и двете ги умея добре.

- В медия се появи информация, че сте се предложили на Пламен Орешарски за еврофондовете?!

 - Не мисля да коментирам, че съм се предлагал на Орешарски. Това си е глупост! Казах, че за добрите решения, ще има моята подкрепа, а човекът каза че ще се възползва. Това е.

-  Все пак, доколко е възможно ГЕРБ да подкрепя решенията на новото правителство?

- Никой от хилядите граждани, които са гласували за мен не ме е упълномощавал да подкрепям г-н Станишев, г-н Местан,  БСП, ДПС и Атака, така че няма да го направя. Ще отстоявам интересите на региона с всички сили и средства, още повече, сега ще имам повече време, да се виждам с хората от всички общини на областта.  

 - Разбра ли все пак с какво ще се занимава новото министерство за инвестиционно проектиране? Вие питахте от трибуната?

- В сряда помолих г- н Орешарски да разбули тази мистерия, но засега това остава една от загадките в новия кабинет. Надявам се да не остане загадка и в следващите месеци, все пак това е министерство, а не сектор в някоя малка администрация.

- Как се чувствате в новата роля - на депутат? 

- Динамичен човек, като мен трудно стои на едно място, така че няма да твърдя, че се чувствам комфортно. Но работата на парламентариста не е само в парламента. Чета много, срещам се с хора.


Коментари (2)
Страници:  1 
During the first 60 days. During the first 60 days the QuotesChimp is in effect, it is subject to cancellation upon reasonable notice (often 10 days) for any reason. Since agents often bind their company to a policy, the laws of the states permit companies to cancel. If this is done, it is usually because the insured has somehow misrepresented the facts and circumstances surrounding the issuance of the policy.
от Zaylin на 18:48:26 01/03/2014
It's woednrful to have you on our side, haha!
от Kezzii на 16:44:44 27/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News