Новините от Габрово и региона

  

Седем представители на Габровска област участваха в 11-то Национално събрание на ДСБ в неделя, на което бе избран нов председател, зам. председатели и членове на националното ръководство на ДСБ. Както вече стана ясно за председател на партията бе избран Радан Кънев след като Иван Костов подаде оставка непосредствено след предсрочните парламентарни избори на 12 май с мотив ниския изборен резултат на ДСБ.

Сред новоизбраните членове на националното ръководство на ДСБ е и габровецът Борис Станимиров. Припомняме, че той бе водач на листата за народни представители на ДСБ в Габровска област. Ето какво сподели той в профила си в социалната мрежа Фейсбук за избрания нов председател на партията и за протестите в страната:

"Благодаря на Радан Кънев за доверието да ме покани в новия ръководен екип на ДСБ и на делегатите на 11-тото Национални събрание, които гласуваха за мен. Това вероятно нямаше да се случи, ако не беше чудесната кампания в Габрово, която впечатли както приятелите, така и опонентите ни, въпреки лошия краен резултат. Така че, благодаря специално на ДСБ – област Габрово.


Споделям консервативен политически светоглед, вярвам в приемствеността и традициите, в модерния прочит на националния идеал, който води българите от Възраждането до края на Царство България. и изповядвам православния Символ на вярата. Уверявам ви, че ще продължа да защитавам тези свои убеждения и занапред.
Радан Кънев е един от хората, с които най-много съм спорил през годините. Имали сме, имаме и вероятно ще имаме различни гледни точки по ред въпроси, важни за дясната идентичност. И точно, защото го познавам като словесен опонент, заставам зад него с цялото си сърце и разум. Това е човек, който умее да води диалог, да формулира политически тези и послания, да търси общ знаменател, без да прави компромис с убежденията си, старае се да изгражда мостове, вместо да ги гори. Вярвам, че тези негови качества са ключови за успеха на задачата, която предстои – изграждане на нов, реформаторски политически блок, който да бъде качествено различен от онова, което виждаме днес в парламента и достатъчно мощен, за да задава отговорния тон в дневния ред на България.
Десети ден по улиците на София излизат хиляди хора. Те извършиха онова, което ние не успяхме за толкова години – обединиха се зад каузата да си отвоюваме държавата от мафията. Дали ДСБ и другите непредставени десни организации ще се издигнем на висотата на техните очаквания, зависи от нашите стъпки и усилия в следващите седмици. То е наш проблем, а не техен. Ще се радвам да дам своя принос в това усилие.
Никое политическо усилие и говорене няма смисъл, ако не дадем всичко от себе си за да не ни управлява БСП. Отровната матрица, която обсеби политика, бизнес, обществени отношения, медийна среда, цялата тиня на прехода, мизерията и моралният упадък има един източник: партията на бившите комунисти. Затова моят политически патос ще бъде насочен най-вече срещу тях".


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News