Новините от Габрово и региона

Въпросът кой ще е новият шеф на ВиК - Габрово и ще се отрази ли това на хода на водния проект, предизвика вчера свикването на извънредно заседание на Общинския съвет.

Съдружниците на фирмата ще проведат общо събрание на 19 септември, на което трябва да се приеме освобождаване на сегашният управителя на "ВиК" ООД – Владимир Василев, да се избере нов управител и упълномощи министърът на регионалното развитие да сключи договор с новоизбрания управител. Никой в официалното писмо от министерството не си е направил труда да посочи кой е той.

Държавата е мажоритарен собственик с 51% дялове в дружеството. Община Габрово е с 36%, Трявна – 7%, Дряново – 6%.  Така, че Община Габрово няма решаващ глас, както някои съветници се изразиха" от нас нищо не зависи".

Съветниците отляво и от дясно взаимно се обвиняваха в "червена"  и "синя" метла, а зам. областният управител Кенан Ашиков каза, че това е решение на политическия кабинет и не се коментира. Значи решението е политическо, поне го признават, реагираха веднага от ГЕРБ.

С мнозинството на ГЕРБ съветниците бе прието решение представителят на Общината кметът Таня Христова да гласува против освобождаването на Василев. А в точката да избор на нов управител да предложи отново Василев, заради добрата работа на дружеството, стопяване на голяма част от задълженията му и перфектната му работа по водния цикъл.

Юридически не можем да "надвием държавата", но сме длъжни да изразим несъгласието си, позицията си, обясни съветника от ГЕРБ Добромир Проданов.

 

В кулоарите се коментираше, че предишният шеф на ВиК Иван Мишев ще си възвърне позициите. Други твърдят, че новият шеф ще е Владимир Юнгалов, шеф на севлиевското водно дружество. Според сайта Центал нюз миналата година през март той е бил освободен от ОбС от длъжността заради злоупотреби.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News