Новините от Габрово и региона

Откриването на производство по ликвидация на общинската фирма "Благоустрояване" ще гласува местният парламент на заседанието си в четвъртък. Предложението е дружеството да се трансформира в общинско предприятие и предметът на дейността му да остане същия.

Сред мотивите са анализ на годишните резултати на фирмата, които показват, че възможностите за развитие и модернизиране на материалната база на дружеството са ограничени.

"През последните 5 г. то изпълнява договор с Общината за предоставяне на услугите сметосъбиране, сметоизвозване, обработка на битови отпадъци в депото и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване, средствата за които Община Габрово набавя от такса битови отпадъци. Въпреки, че до момента "Благоустрояване" ЕООД е в добро финансово състояние, има наличен финансов ресурс за изпълнение на дейността и няма просрочени задължения, се налага извода, че дружеството трудно може да се развива на конкурентен бизнес пазар и няма предпоставки за запазване на функционирането му под тази форма. В същото време Общината е длъжна да предоставя услуги в интерес на местната общност, за да осигури нормална жизнена среда за населението", пише в предложението, което ще се разгледа в Общинския съвет. Там се посочва още, че в национален мащаб се налага практиката за преобразуване на общински търговски дружества в общински предприятия.

Предлага се още за временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие да бъде Андрей Господинов, който в момента е шеф на фирма "Благоустрояване", до провеждането на конкурс, който се очаква да бъде до шест месеца.


Коментари (2)
Страници:  1 
Proposition 103 was QuotesChimp of five ballot initiatives on the state's 1988 general election ballot that dealt with insurance. Others included an attempt by the auto insurance industry to institute no-fault insurance and restrict the ability of consumers to hire lawyers on a contingency fee. Of the five initiatives, only 103 passed.
от Sondi на 20:42:48 01/03/2014
Thta's going to make things a lot easier from here on out.
от Petra на 09:08:57 29/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News