Новините от Габрово и региона

 Художествена галерия „Христо Цокев” Габрово представя фотоизложба с наименование „За нея” на Даниела Емануилова и Теодора Лилян.  Двете са възпитанички на  НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов" - София, специалност Фотография.

Изложбата ще се открие на 8.11. 2013г. /петък/ в 17.30ч. в зала  „Япония” на Художествената галерия. За проекта „За нея“ авторите намират 40 жени, на които поставят една по-специфична задача, а именно, освен останалите да вдъхновят и самите себе си. Всяка от тях разкрива пред авторите най-личните си чувства , а именно как самата се вижда в света, в какво се крие нейната индивидуалност.
           Поискахме от тях да открият музата вътре в себе си, след което ние да я покажем на целия свят. Всяка от тях разкри пред нас най-личните си чувства, а именно как тя самата се вижда в света, в какво се крие нейната индивидуалност. Проектът е своеобразна антропология за женската душа, за нейното многообразие. Всяка отделна фотография представлява моноспектакъл, който не се играе на сцена в театър и не трае само час и половина, а представлява нишка от цял човешки живот.
             Изборът на темата не е случаен, като артисти, възпитавани в умението да откриват и запечатват красотата с наличните средства на фотографията, жената се оказа предизвикателство. Затова и не пожелахме да ги заснемем както на нас ни допада, а да включим и тях в работния процес. Опитахме се да премахнем преградата между фотограф-модел и доколкото е възможно да се опознаем едни с други. Фотографиите представляват допускането ни, на нас като фотографи, в света на всяка една от тях.


Техническата част на проекта е съобразена изцяло с идеята. Фотографиите са чернобели с цел допринасяне на още повече звучене за имагинерният. Използвана е само наличната светлина и отражателна бленда, за да се запази характера на средата, в която са поставени. Обработката е сведена до минимум, защото желаем да покажем истинското в днешния дигитален век. Размерът на кадрите е 75/50 см за по-силно внушение, като кадрите не са кропвани, а нарочно за запазени точно както са снимани.
” , казва Даниела Емануилова за проекта.

 


Коментари (2)
Страници:  1 
Competitive. Insurance rates should be competitive vis-a-vis other insurance QuotesChimp selling similar lines of insurance. Otherwise, no customers will come knocking on the company's door.
от Patience на 20:47:23 01/03/2014
Heck of a job there, it abtsuloely helps me out.
от Eurona на 10:23:27 29/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News