Новините от Габрово и региона

  Второ денонощие над територията на община Габрово вали обилен сняг. Без ток са 22 села и 2 квартала на града. Височината на снежната покривка е 40 см. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 1°С Влажността на въздуха е  висока - 94 %.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия, пътната настилка е  мокра и се почиства.  Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с обща маса  над 10 тона.  Температурата на въздуха там е минус 5°С.  Височината на снежната покривка е 55 см.

Пътят за  Узана е заснежен. Височината на снежната покривка е 50 см.  Температурата на въздуха  е минус 4°С. Пътният участък се почиства  с техника на ОПУ. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри, обработени и проходими при зимни условия.

От Енерго-Про съобщават, че поради падналия мокър сняг има проблеми по електроснабдителната мрежа, както по средно, така и по ниско напрежение. Аварийните екипи на дружеството отстраняват повредите в районите на кв. Ябълка, кв. Шумели, селата Здравковец, Влайчевци, Кози рог, Живко, курортен комплекс Узана, Зелено дърво, Стомонеци, Баевци, Малуша, Баланите, Генчевци, Фърговци, Костадини. Поради ново авариране на далекопровода, отново без ток са селата Донино, Харачери, Кметовци, Черневци, Трапесковци, Цвятковци, Боженци, Радешковци и Беломъжи. Повредите са локализирани и по тях се работи с всички налични 14 екипа. Има готовност за включване на екипи от други райони при продължаващо усложняване на обстановката.

Вътрешноградската пътна мрежа, както и общинската, се почиства с цялата налична техника – общо 34 машини. Мокрият сняг и силният вятър способстват за падане на дървета на пътя в района на кметство Балани. Предприети са необходимите мерки от страна на кметския наместник.

Общински пътнически транспорт покрива междуградските линии, както и вътрешните градски, които се движат със закъснение. Топлофикация Габрово, Хлебозавод Габрово  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Несъобразената скорост и износени гуми не съответстващи на МТО условия са причина за блокиране на много автомобили и навлизане в аварийни ситуации през изтеклото денонощие.  В тази връзка се обръщаме към водачите на  МПС да се съобразяват с усложнените зимни условия и да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Общината.

При възникване на кризисна ситуация, гражданите могат да потърсят помощ и съдействие на тел. 112 и на телефоните на оперативните дежурни в Общината - 066 803 328  и 066 818 375.

 

 


Коментари (2)
Страници:  1 
Many insurance QuotesChimp offer discounts for a wide variety of reasons. If yours does, find out which discounts are available and act to place yourself within their parameters. Here is a list of many discounts available from most major companies.
от Jalene на 19:38:51 01/03/2014
Life is short, and this article saved vablaule time on this Earth.
от Muhammet на 14:45:07 28/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News