Новините от Габрово и региона

Народният представител Томислав Дончев дари днес компютри на още три организации като част от стартираната от него инициатива за подпомагане на читалища в габровска област и най-вече на тези в селата.

Компютърна техника днес получиха НЧ "Габрово 2002", Дружеството на военноинвалидите и Читалище "Светлина 1927", с. Жълтеш. Преди две седмици компютри получиха читалищата в три севлиевски села.

До момента са осигурени 36 компютъра. „По-важното е, че няма да спрем до тук, тъй като колкото повече машини осигуряваме, толкова повече молби за компютри получаваме от различни организации. Оказа се, че има и много институции, които са склонни да участват в такава благотворителна кауза, вместо да продават подменената си техника“, каза Томислав Дончев. Той още веднъж подчерта, че където има нужда от обучение по компютърна грамотност, има готовност да съдейства. „Възможностите са страхотни – вече хората в селата ще могат да прочетат новините, да научават какво става в страната и по света, ще могат и те самите да комуникират с близки и приятели. Чрез социалните мрежи читалищата пък ще могат да споделят всички инициативи, които провеждат и творчеството им ще стане достояние на повече хора“, коментира още Дончев.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News