Новините от Габрово и региона

 Продължава политическата чистка в страната и в областта, предупредиха на пресконференция днес депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Цветомир Михов.

Сред 27-те уволнени шефове на ДАИ в страната е и габровеца Венцислав Генов, който е заемал няколко години мястото след спечелване на конкурс, обявен след пенсионирането на предишния титуляр.

 Според Михов това е станало без мотиви, с промяна на устройствения правилник.

Той прогнозира, че процесът на смени продължава. Уволняват се хора, не защото не си вършат работата, а за да се намери работа за близки до новата власт, твърди той.

Цветомир Михов допълни, че вероятно такава ще е съдбата и на д-р Светослав Спасов, шеф на Областна дирекция по безопасност на храните. Той смята, че най-драстична е кадровата промяна в ръководството на РЗИ - Габрово, тя пример за чистка, тъй като назначения без конкурс нов шеф на службата е бил в листа на БСП. Досегашният директор д-р Петър Стефанов няма нищо общо с ГЕРБ, нито е член на партията. Той е специалист, назначен за държавен служител след спечелен конкурс, след сливането на РИОКОЗ и регионалния център по здравеопазване. Сега е уволнен без мотиви.

Подобна е и ситуацията с национален парк "Централен Балкан", за там се готви лидерът на ДПС в Габрово Христо Башев, който няма нужната квалификация.

Партийното кадруване  е една от болестите на българската демокрация, допълни  Томислав Дончев.

Според него 2014-та ще бъде година на промяната. Европейските средства за общините ще бъдат оскъдни, колкото да се довършат започнатите проекти. Един от начините за запълване на инвестиционната дупка са 500 млн. лв. , заделени във фонда за развитие на регионите, те се разпределят от Министерски съвет. Въпросът е колко от тях ще получат общините от Габровска област. Знае се вече, че парите за някои общини са определени, но не и за нашите.

"Интересно е да се разсъждава по въпроса дали протестите бележат край на българския преход или са неговото начало. В момента тече най-съществената част от този преход, според мен. Необходим е рестарт, но само нови избори не са достатъчни. Нужни са нови отношения между гражданите и политиците. Трябва да се намери новата пресечна точка между тях", твърди Томислав Дончев.


Коментари (2)
Страници:  1 
With the exclusion of Quotes Chimp medical insurance got through function, their insurance is bought by most people immediately. But who offers that and under what situation? Let's take an appear.
от Caelii на 20:30:09 01/03/2014
There are no words to describe how bouaicods this is.
от Arvie на 10:31:52 29/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News