Новините от Габрово и региона

 Времето в община Габрово е облачно, с лек снеговалеж. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 9°С, влажността на въздуха е 88 %. Снежната покривка, измерена в централна градска част, е 18 см.

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 13°С, снежната покривка - 30см. Пътната настилка е  почистена и опесъчена, видимостта е добра.  Забранено е движението на МПС с обща маса  над 10 тона. Снежната покривка на Узана е 20 сантиметра, температурата на въздуха  е  -5 С °. Духа лек вятър, пътищата са почистени.

Няма лишени потребители и населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградските линии. Хлебозавод „Габрово”, “Топлофикация” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения.

ОП ”Благоустрояване” почиства и опесъчава градската улична мрежа с цялата налична техника. 

 

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са проходими при зимни условия.

Прогноза:

Днес с умерен и силен вятър от изток-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Почти в цялата страна ще вали сняг. Ще има виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и минималните ще са предимно между минус 9 и минус 3 градуса.

Други данни: Слънцето днес изгрява в 7, 39 часа и залязва в 17,25 часа. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News