Новините от Габрово и региона

 Женина ДЕНЧЕВА

 

.- Ще има ли през 2014 г. други, освен евроизборите?

- Извънредни парламентарни избори тази година не трябва да има, защото тези, които ще дойдат на власт трябва да имат време да се подготвят. Трябва да се подготвят и избирателите, да си привлекат такова правителство, каквото желаят. Ако сега предизвикаме избори, те пак ще бъдат белязани от гнева, недоволството и агресията. Така е било през целия преход, винаги избирахме политическа сила, не защото я харесваме много, а за да накажем предишната. А когато се фокусираш да наказваш някой друг, ти привличаш наказание за себе си. Затова сме недоволни и гневни на целия преход.

Лично аз не одобрявам сегашните протести. Ако протестиращите свалят властта по насилствен начин, ще стане по-зле за страната. Ако някой манипулира напрежението на протестите, то ескалира, има сблъсъци между различни групи, кръв, ще се стигне до смяна на правителството. Така както стана през 2013 година. Ако вървим по този път, дори правителството да се смени сега, то следващото няма да бъде задълго. Защото то пак ще бъде правителство, родено от агресия. Така както се роди сегашното правителство. Следващото ще изкара по малко и от това.

- Не виждам какво толкова може да се промени за година или две и не вярвам всички да станем дотолкова мъдри и добри, че да си изберем правилното правителство?

-  Вярвам, че ще се появи маса от хора, които мислят по различен начин и ще вземат властта с позитивни средства. Когато тази маса хора се увеличи, тогава ще настъпи качествена промяна в държавата. Има индикации, че тази маса хора нараства в момента. Недоволството, което цари сега в обществото, прочиства политическата система. Хората искат вече чисти хора, светли хора, тези които вдъхновяват другите да работят, а не само да ги управляват. Затова пак казвам, че не е подходящо тази година да има избори. По-добре е хората да се приберат от улицата, вече променени, трансформирани, осъзнали, че едно ново правителство трябва да бъде рожба на едни хармонични взаимоотношения.

- Значи това правителство ще си изкара мандата?

- Ако това правителство се задържи на власт по-дълго време, то няма да е заради предприетите от него, популистки мерки - вдигане на минимална работна заплата, на детски и пенсии. Още повече, ако те се предприемат, за да се ухажват хората да го подкрепя, това няма да сработи дълго време. Защото хората знаят, че това увеличаване е за сметка на нещо друго, иначе няма откъде да дойдат парите. Засега не ни се казва какво е това друго нещо. Не можем да си правим илюзии, че България излиза с огромни крачки от икономическата криза и ние сме някакво "балканско икономическо чудо". Аз лично подкрепям донякъде мерките на предното правителство да ограничи разходите и да води стриктна финансова дисциплина, за да не изпадне страната в тежка рецесия, да не затънем в кредити като Гърция.

- Какъв е изходът тогава, да си кротуваме и да чакаме ?

- Аз лично имам друга философия. Това, което искаме да се случи в държавата, трябва първо сами да направим за себе си. Мога да кажа аз какво искам да се случи. Искам икономическата, социалната обстановка в страната да бъде хармонична, искам да живея в една хармонична държава. Искам правителството да си върши работата хармонично. Защото когато има хармония у хората, когато има хармония в средствата за управление, ние преодоляваме предизвикателствата бързо, ефективно. Вземаме си поука от тях, надграждаме ги, трансформираме ги и живеем по-добре. Затова трябва да има правителство, родено от хармонията, а не от агресията.

Ако искам хармонично управление на тази държава, първо аз трябва да стана хармоничен в своите действия, думи и мисли, в отношението ми към хората. Казано е в Библията:"Това, което искаме за себе си, първо трябва да го дадем на другите!" Трябва да помогнем на другите да имат тази хармония, за да я имаме ние.

- Прекрасно звучи, но на практика не се случва. Наближават евроизборите, вероятно пак ще се развихри черният пиар?!

- Сега е много важно да участваме в изборите за Европейски парламент с качествени хора, от които България да има полза. Затова трябва да проведем една позитивна кампания и едни наистина хармонични избори. В нея хората трябва да видят и да търсят хубавото за себе си и за държавата. Ако аз бях лидер на партия, щях да помогна на моите симпатизанти да живеят хармонично, бих им дал възможност да членуват в една хармонична партия, в която изпитват удоволствие от общуването и бих им дал възможност да участват по хармоничен начин в предстоящия избор. Това бих го дал на другите, ако искам да го получа като резултат за своята партия. Бих се фокусирал само върху това, което желая. В момента, когато видиш това, което не желаеш, ти го активираш. И то започва да работи. затова хората, които мислят по различен начин, много малко ще бъдат във властта.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News