Новините от Габрово и региона

Окръжният съд в Габрово ще гледа в сряда дело за нахлуването на мъж с такси в сградата на Община Габрово. Районният съд осъди Людмил Шенков на 2 години лишаване от свобода – условно, с 4 години изпитателен срок, за хулиганство, противозаконно унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Сега той обжалва.

На 2 март 2013 г. около 5 часа сутринта на пл.”Възраждане” той е проникнал със собствения си лек автомобил през главния вход в сградата на Община Габрово, паркирал го във фоайето и запалил превозното средство. Като по чудо автомобилът не се е взривил, а служителите на сектор СОД успели бързо да загаси пламъците.
Собственикът на автомобила, 37-годишен мъж от Габрово, бил задържан на 100 м от инцидента в района на театъра, докато се придвижвал пеша.

 Половин година преди това Шенков е работил като таксиметров шофьор към местен превозвач. След като лицензираната фирма извадила автомобила му от списъка с превозните средства с право да извършват таксиметрови услуги, той продължил да работи незаконно с таксито си. Бил е санкциониран от Държавната автомобилна инспекция, която спряла автомобила му от движение. През октомври 2012 г. габровецът  блъснал умишлено с колата си техен служебен автомобил. Последвала санкция по административен ред.
През декември 2012 г. срещу него е заведена преписка за разбитите стъкла на административната сграда на автогарата в Габрово.

За последното си нарушение през март миналата година, Шенков е признат за виновен, че противозаконно унищожил входни врати и механизъм за автоматично затваряне на врата и повредил преграда от тръбна конструкция за допуск на граждани, с което на Община Габрово са причинени щети в размер на общо 2 342,80 лв.

Людмил Шенков е осъден да заплати на Община Габрово обезщетение за имуществени вреди в размер тази сума, заедно със законната лихва от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News