Новините от Габрово и региона

 В петък се навърши една година, откакто в офиса на Красимир Ташев няма ток.  Причината е, че той отказва да плати сметки за ток, завишени с 400% . Одисеята започнала миналата зима. Ташев е един от многото българи, ударени с ненормално високи сметки за ел. енергия.

"Бях неприятно изненадан със сметки на офиса за януари и февруари миналата година на стойност 990 лв., след като за цялата предишна година съм платил 836 лв. Обикновено от 40 - 60 лв. на месец, за ползване на климатик, лаптоп и малко офис техника", обяснява той.

Веднага след ужасяваща сметка, в присъствие на нотариус офисът му бил запечатан, а ел.захранването изключено. На следващия ден отворили офиса и се оказало, че има навъртяна дневна и нощна енергия по 13 киловата!

Пуснал жалба до Енергото  и поискал проверка на електромера. Още на другия ден последвала реакция от служители на Енергото - "рязнали му тока."

Като дошли служителите да спрат тока, се заформил скандал, намесили се и клиенти в офиса, а някой от тях заснел клипче с телефона си и го пуснал в интернет. Заради нажежената обстановка тогава заради сметките на тока, клипът станал хит в мрежата. Краси станал медиен герой, но това не му помогнало да си "върне тока".

"Дойдоха двама служители на електроразпределителната фирма. Свалиха електромера, запечатаха го в един плик, дадоха ми един протокол, но в него никъде не пишеше номера на пломбата. От протокола, който ми върнаха по-късно е видимо, че той е проверен в лаборатория във Варна - там пише, че пликът е отворен с пломба и някакъв номер. Това ме кара да се съмнявам, че не се процедира правилно", смята Красимир Ташев

 

И така от 28 февруари 2013 година досега той работи на тъмно и без отопление в по-хладните месеци. Възмутен писал писма до омбудсмана, до ДКЕВР, дори до президента, полза никаква. Само дето Енергото го съди.

Мъжът е твърдо решен да се бори за правата си ."Аз не отказвам да си платя тока, но толкова, колкото съм изразходил. Офисът ми вече е празен, студено е, всичко е в прах.  Все още ме търсят хората, питат ме какво се случва и аз какво да им кажа - случва се това, че няма ток. Просто бизнесът ми се разпада", отстоява позицията си Красимир Ташев.

Една година по-късно той все още чака решение по делото.

 

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News