Новините от Габрово и региона

Предстои сформиране на Граждански съвет към Реформаторският блок в Габрово, той ще бъде представен пред обществеността до края на март. Лидерите на националните партии от Реформаторския блок специално ще посетят областта тогава и ще представят Гражданския съвет.

В края на октомври 2013 г. бе сформиран Регионалният съвет на Реформаторския блок – Габрово, като в него влизат по двама души от партия. Във формацията има представителство на 4 от 5-те партии, подписали споразумението за създаване на Реформаторския блок, като единствено партията на Касим Дал няма представителство, тъй като няма своя структура в Габрово.

СДС е представено от областния координатор Антоан Згрипаров и от Веселин Данчев, България на гражданите – Нели Недева, БЗНС – Васил Стефанов и Петър Ганчев и ДСБ - Юли Енчев и Ивелин Стоянов, а също така Добромир Валачев, като общински съветник от Синята коалиция.

Те са  категорични, че Реформаторският блок е обединение на десницата. “През годините, голяма част от нас са били част от СДС и са работили за тази кауза. Още на първата си среща си казахме, че няма какво да делим. Винаги сме били едно цяло и ако искаме да постигнем някакъв успех в дясното политическо пространство в Габрово, трябва да сме обединени. И тогава от четири мандата, вземахме три”, казва Нели Недева.

Решенията във формацията ще се вземат единодушно от политическите функционери и от гражданите, за да се чуе и техния глас. "Ние сме първите, които въвеждаме тази политическа иновация и убедени, че това ще доведе до положителни резултати", допълни тя.

“Дойде време пак да се съберем единомишленици и да гледаме в една посока. В регионалния съвет нямаме никакви противоречия. Всяка партия в новата формация запазва идентичността си. Реформаторският блок е дългосрочен проект и на всеки следващи избори ще има все по-добри резултати. Досега псевдодемократи имаше доста. Хората сами могат да различат коя формация е демократична и коя се управлява еднолично”, каза Антоан Згрипаров.

Според Добромир Валачев целта пред обединението е да се създаде траен политически съюз, защото привържениците на демокрацията желаят това. Васил Стефанов си припомни времената, когато са били обединени в рамките на ОДС и  резултатите са били много добри.

Провеждат се срещи и със структурите в останалите общини от областта. Там предстои сформиране на общински свети на формацията.

 

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News