Новините от Габрово и региона

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще вземе участие в общественото обсъждане на проект на актуализиран план за управление на парка Дирекция „Национален парк Централен Балкан“.

То ще се проведе на 11 март от 13 часа в Художествена галерия “Христо Цокев”. Планът и приложенията към него са на разположение в интернет страницата на Централен Балкан www.centralbalkan.bg, както и на хартиен носител, всеки работен ден от 9 ч. до 12 ч. в  офисите на парка.

Както и в природен парк "Българка",  така бе сменен и директорът на Национален парк "Централен Балкан". Още миналата година бе уволнен тогавашния директор на парка Антон Станчев. Същото се случи с шефовете на националните паркове Рила и Пирин. 

"Чистката не е политическа, а заради поредица от допуснати нарушения на уволнените, които струват милиони на държавния бюджет. Сериозно съм притеснена от начина, по който тези структури на министерството работят като бенефициенти на оперативна програма "Околна среда", мотивира се тогава министър Искра Михайлова.

Няколко месеца по-късно за директор на Национален парк Централен Балкан бе назначен Христо Башев, лидер на ДПС в Габрово.

 "В изготвения план е направен задълбочен анализ на всички важни аспекти на парка - биологична, културна и социално-икономическа характеристика. Отделено е сериозно внимание на целите на Националния парк. Също така се акцентира на ограниченията и заплахите, които могат да попречат за изпълнение на целите, на функционалното зониране на територията за постигане на оперативните управленски цели. Има още доста да работим за информираността на българските и чуждестранните туристи. Създадена е стратегия за устойчив туризъм на територията на парка с участието на над 200 представители на различни обществени среди", казва Христо Башев.

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News