Новините от Габрово и региона

Наближава най-веселото време на Габрово, карнавалното. В Общината и творческата работилница цари трескава подготовка за най-важното събитие на града. Тази година карнавалът ще бъде на 17 май от 18 часа. Новият режисьор на карнавалния спектакъл, габровецът по рождение Иван Минчев, който е продуцирал редица телевизионни предавания, обещава  весело, пъстро, смешно и доста хапливо като сюжет карнавално шествие.

Според него мотото на карнавала "О, времена, о нрави" /логото е изработено от габровския художник Теодосий Балабанов/ е твърде благодатно и дава простор на фантазията. Ще видим Бай Ганьо и другите Алекови герои, Обама ще развее българско знаме, като знак за падане на визите за Америка, вероятно през 2015 година, не е забравен и Путин, но засега неговата изява е тайна, обясняват организаторите.

Главният герой на шествието габровската котка този път ще бъде облечена като римски император, преди да се раздели с опашката си. Римските мотиви са вплетени и в заседание на сената, където сенаторите - габровските общински съветници, начело с председателя си Николай Сираков, ще нищят жизненоважния въпрос за града - веднъж завинаги да се определи полът на габровската котка, мъжки или женски е!

Ще се появи и огромен Троянски кон, от който ще раздават на публиката троянска сливова. Няма начин да мине и без хубавата Елена, причината за Троянската война. Габровският камерен оркестър ще свири виенски валсове, покачен в камион, а двойки ще танцуват валс край него. Като противовес веднага след тях е камионът "Балканска кръчма" с типичната музика, кебапчета и скара, бурни кючеци. А от третия "музикален" камион ще свири и пее групата "Аеросмит", която същата вечер изнася концерт в София.

Няма да бъдат забравени и политиците, представени в триумвират. Като вечната тройна коалиция. Някои от тях са толкова велики, че един човек в три образа ще представлява триумвирата. Като Иван Костов, например. С помощта на кукления театър премиерът Пламен Орешарски ще бъде представен като марионетка с дълги ръце, които ще галят, ще щипят, ще бъркат в джобовете на публиката. А финансовият министър Петър Чобанов ще защити по достойнство прякора си Чубака. Той носи доста черни неща за някои общини, особено за Габрово.

Не е забравен и бащата на габровския карнавал Слави Бонев, мир на праха му. Той, във вид на голям макет, ще "бди" над шествието и ще оценява стойностите му.

Веселбата ще се заснема едновременно от шест камери, екипът на "Господари на ефира" на живо ще предава събитието.

На снимката кметът Таня Христова и режисьорът на карнавала Иван Минчев


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News