Новините от Габрово и региона

  

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева възобновява строителството на язовир "Нейковци" край Трявна, който е започнат преди 36 години. Заедно с кмета на Трявна Драгомир Николов във вторник тя извърши оглед на водното съоръжение. Със средства от Световната банка предстои проектиране и строеж  на хидросъоръжението.

 Тя обяви, че е подписала договор със "Stucky Ltd." – най-голямата инженерингова фирма в Швейцария, за обследване на строителната площадка, изработване на технически проект и тръжна документация за избор на изпълнител, който да завърши язовир "Нейковци". 15 месеца е срокът, в който трябва да бъде направено това, а стойността на договора е за 1.25 млн. евро. Сроителството на "Нейковци" е започнало още през 1978 г., но е прекъсвано няколко пъти, като окончателно е спряно през 2001 г. , а туристическото градче Трявна изпитва недостиг на питейна вода.

Проектирането започва тази седмица и трябва да завърши през юни догодина, индикативната стойност на строителството е приблизително е около 20 млн. лв., информира областният управител Николай Григоров. Очакванията са през 2016 г. да започне строителството,

      Министър Терзиева направи първа копка на ремонтните работи на пътя Габрово - Трявна. Ремонтът е за 3,5 млн. лева, осигурени от публичната инвестиционна програма на правителството.

Тунелът под Шипка остава приоритет на правителството, обясни тя. Парите за него са резервирани в ОП "Транспорт", но се чака решение на петчленен състав на ВАС по повод обжалването на природозащитни организация на оценката на околната среда на територията, където ще минава тунела.

На снимката Министър Терзиева и кметът на Трявна Драгомир Николов обсъждат страежа на язовира


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News