Новините от Габрово и региона

  

"Отсега искам да пресека фалшивите гласове, че не съм свързан с областта. Израснал съм тук, основно в село Боженци. На 6-годишна възраст са ме закарали да уча в София, но винаги съм се връщал в Габрово и Боженци по време на ваканциите. От тук е моят дядо – художникът Никола Николов. Майка ми – журналистката Ива Николова също е тръгнала по своя път от Габрово. И образованието, и духът, и борбеността, която съм наследил от тях идва от Балкана", представи накратко себе си водачът на листата за Габровска област на партия "България без цензура" Никола Митев.

Той е 30-годишен. Завършил е политология. От 19-годишен работи в Дарик радио, допреди три месеца, когато се впуска в политиката, запален от идеите на Николай Бареков и неговата партия "България без цензура".

"Защо именно България без цензура? Отговорът е много прост – ние сме млади, ние сме нови. Като такива, имаме самочувствието, че не сме участвали във властта и може да променим неща, които са зациклили повече от 25 години", заяви водачът на листата на "България без цензура" Никола Митев. И допълни, че става въпрос за ключови теми, по които само се говори, а в същото време остават на заден план – демография, работни места, икономика, социална политика.

"Това е партията, която скъси дистанцията, която премахна пропастта между гражданите и тъй нар. политически елит. В този смисъл ние сме изключително горди, че все повече хора ни припознават", каза още Митев.

Той изнесе статистически данни, според които за последните пет години Габровска област е намаляла с 15 000 жители. "Това е според официалната статистика, което означава, че най-вероятно бройката е двойна. Нивото на безработица е колкото средното за страната – 10%. По статистика в областта се води, че има 4% турско население и около 1% циганско, но мисля, че е обратното. Всичко това навежда на една мисъл, която е много плашеща и стряскаща. Официалната статистика най-вероятно е била манипулирана, за даде оправдание на едни хора да излъчат едни депутати и да откраднат една власт от тази област. Визирам основно ГЕРБ и ДПС", коментира Никола Митев и допълни, че целта му никога повече да не се допуска Габрово да излъчва депутат от ДПС.

Водачът на листата на "България без цензура" посочи националните управленски приоритети на партията: "В програмата ни всичко е под надслов 1 милион работни места за два мандата – абсолютно постижима цел и реалистична на година да бъдат откривани по 150 хил. работни места. Другото, на което изключително много залагаме е стопяване на разликата между различните региони в България. Има гигантска пропаст например между столицата, Варна, Пловдив и останалите области. Пътуваме постоянно, срещаме се и разговаряме с много хора – бедността е огромна, нищетата е страшна. В рамките на 20 км може да се види огромен контраст – това не е нормално да се случва в една държава, която е член на ЕС, който разчита на солидарността. Затова ни е изключително много залагаме на регионалната политика и изравняване на нивата на жизнен стандарт между отделните региони и стимулиране на обезлюдените и западнали региони. Габрово спада към категорията обезлюдяващи региони. Третото нещо, което ще направим е да ограничим турския вот, турските секции, защото това е факторът, който влияе най-силно и се определя като трета политическа сила – имам предвид ДПС. Сега призоваваме премиера Близнашки и Централната избирателна комисия да затворят секциите в Турция. Там има около 150 хил. души с двойно гражданство. Смятаме, че хора, които не могат да четат и не могат да пишат на български език – нямат право да гласуват. Искаме образователен ценз, за да имаш право да гласуваш".

Председателят на предизборния щаб на "България без цензура" Андрей Костадинов представи и останалите кандидати за народни представители в листата на партията. Втора е Ивелина Йосифова, следвана от Пламен Недков, Атанас Божилов, Пламен Пръвчев, Катя Колева, Павел Начев и Ивайло Миланов.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News