Новините от Габрово и региона

 Цветомир Михов е водач на листата на ГЕРБ за кандидати за народни представители за габровска област. Роден е на 17.05.1976 г. Женен е, с две дъщери. Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово и Стопанската академия в Свищов, специалност „Застраховане и социално дело“.

Цветомир Михов беше народен представител в 41-вото и 42-рото Народно събрание, член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и Комисията по отбрана. През годините назад е бил собственик и управител на фирми за международен транспорт на товари, както и регионален мениджър на фирма за експресни куриерски услуги. От 2007 до 2009 г. Цветомир Михов беше общински съветник в Общински съвет-Габрово, член на Комисията по финанси и бюджет и на Комисията по градоустройство, комунално стопанство и транспорт.

 

Г-н Михов, вече 7 години сте в политиката. Оправдаха ли се очакванията Ви, с които поехте по този път и считате ли, че оправдахте очакванията на избирателите?

Преди 7 години, на изборите за кмет и общински съвет, за първи път с моите колеги поискахме доверието на жителите на нашия регион. До тогава никой от нас не се беше занимавал с политика. И тогава, и днес ние считаме, че преди да бъдем политици и да заемаме позиции, трябва да бъдем хора, хора от Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна, и като такива сме работили през всичките тези години. Удовлетворен съм, че не се променихме, че каквито и позиции да заемахме, винаги работехме заедно, в екип – кмет, общински съветници, кметове на села, народни представители, министри. Винаги бяхме близо до хората, които са ни избрали – и в бедствия и аварии, и в трудности, и в радости. Да, правихме и грешки, вероятно от неопитност, но доказахме, че можем да започнем реализацията на много хубави неща в региона. Ще изброя само част от тях – Габрово беше газифицирано, започна строителството на западния обходен път, за първи път след толкова години беше дадена зелена светлина за тунела под Шипка. Нашето правителство беше единственото, което през годините на прехода го обяви за обект от национално значение и предприе реални стъпки по стартиране на изпълнението му. Виждате и какви мащабни проекти и реконструкции се извършват в Габрово, а също така и в Севлиево. Завършено беше и новото крило на Националната Априловска гимназия. Мисля, че хората го оценяват и се надявам, че ще ни дадат шанс да продължим и завършим започнатото.

Винаги съм считал, че бъдещето е в обединението около общи каузи и приоритети, които не трябва да започват и свършват с мандат на едно правителство. Вероятно наивно съм вярвал, че всички мислят така, затова през изминалата една година се опитах да бъда смирен, да работя за приоритетите на габровци и в опозиция. За съжаление видях, че управляващите подмениха тези приоритети, че задкулисието определяше нашето бъдеще. Спрени бяха ключови проекти за нашия регион – обходният път на Габрово и тунелът под Шипка, водопроводът към Севлиево, умишлено се налагаха финансови санкции на Общината по проектите, които впоследствие се оказаха неоснователни, правителството разпредели 500 млн. лева, от които нито един лев нямаше за Габрово. Тогава търпението ми се изчерпа. Готов съм да се боря за всичко, което ни се полага като област, община, села и за това хората да имат добро място за живеене и работа.

Какви ще бъдат Вашите приоритети през следващия мандат?

Най-лесно е да дадеш гръмки обещания за разкриване на хиляди работни места, за големи по размер социални помощи и в същото време ниски данъци. Всичко това обаче са категорични лъжи, особено сега, когато положението на държавата е толкова тежко след едногодишното управление на тройната коалиция. Това, което мога аз да гарантирам на габровци е, че както и досега, ще бъда винаги сред тях – и на улицата, и в приемните ми дни, които са всяка седмица – ще изслушвам проблемите им и заедно ще намираме решението им, както сме правили и досега. Мога да ги уверя, че с всички усилия ще работя да довършим това, което сме започнали. Например, решаването на проблема с водоснабдяването на Севлиево. Всичко беше готово и осигурено в мандата на ГЕРБ. За съжаление през изминалата една година проектът беше изоставен от управляващите. Решението на този въпрос трябва да бъде мигновено, още от самото структуриране на новото Народно събрание, за да не изпуснем строителния сезон. Знам, че когато наближат избори всеки започва да се упражнява с тунела под Шипка. Веднага бих казал, че през нашия мандат беше започнат и построен първият лот на първия етап от трасето. Кой би го направил, ако няма намерение да го завърши? Това е ключов проект за нашия регион. Чрез реализирането му ще се засили инвестиционния интерес към Габрово и областта, което би довело до разкриване на работни места. За съжаление през изминалата година и половина останалите етапи от проекта бяха спрени и правителството не подаде в Европейската комисия апликационната форма за проекта. Всеки може сам да си направи изводите доколко проектът е бил приоритет за предишните управляващи. Тунелът под Шипка не е просто намерение, а е включен в програмата на ГЕРБ като трети приоритет след магистралите Струма и Марица, като е записано „завършване на Хемус и връзката й с Тракия чрез тунел под Шипка“. Останалите важни приоритети са решаването на проблема с язовирната стена в Габрово, строителството на язовир Нейковци, който също е заложен в програмата на ГЕРБ и газификацията на Трявна и Дряново.

 Какви са Вашите прогнози за резултата от парламентарните избори?

Не искам да вярвам, че българите ще изберат да ги управляват тези, които провалиха държавата ни, тези, заради които за втори път бяха спрени европейските средства за страната ни, тези, които месеци наред се правиха, че не чуват недоволството на хората, че не виждат протестите им. Изминалата година и половина върна страната ни десетилетие назад, изгубихме много. Оставиха страната в тежко положение – без европейско финансиране, с дългове, с банков проблем, нефункциониращи институции. Изминалата година беше не просто изгубена за страната, това беше една година, която нанесе щети за години напред. Опасявам се, че ако българите позволим отново да ни управлява задкулисието, ще изгубим всичко. Това може би са най-важните избори. От вота на хората ще се определи дали страната ни ще има шанс да стане нормално място за живеене, или окончателно ще тръгне към пълна разруха. Ще бъде трудно, но съм убеден, че изход има и той е стабилно управление на ГЕРБ. Убеден съм, че това е единственият шанс за България и вярвам, че българите също го знаят. С програмата на ГЕРБ, с желанието и ентусиазма на хората от нашите листи, на евродепутатите и кметовете на ГЕРБ, общинските съветници, с политическата воля на ГЕРБ, ще се справим. Надявам се, че габровци отново ще ни дадат доверието си, както са го правили винаги досега и вярвам, че ние ще го оправдаем.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News