Новините от Габрово и региона

  

Жалба до ЦИК по повод причините и мотивите за избора  на Четин Казак за народен представител, са изпратили от ГЕРБ Габрово. В целият регион неговите гласове са 2931 / 5.38 на сто/, а в град Габрово гласовете за Казак с малко надхвърлят 400. Знае се, че за да влезеш в Народното събрание са нужни 11-12 000 гласа, съобщи депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов.

На какъв принцип и кой взема решението за това, както и колко гласа са необходими за един мандат в 7-ми МИР? Дали системата автоматично прави сметките, като се въведат резултатите за даден кандидат или има преливане на гласове в чужбина? Откъде, колко са тези гласове и защо е така? Защо са разпределени точно в този регион?

Тези въпроси задаваме на ЦИК . Предвид нагнетената обстановка в региона, заради несправедливото разпределение на мандатите, настояваме за бърз, прозрачен, коректен и детайлен отговор на поставените въпроси, допълни другият новоизбран депутат от ГЕРБ Добромир Проданов.

Иначе остават  съмненията, че е възможно в работата на комисията да е имало намеса относно разпределението на гласовете от чужбина. Все пак от ГЕРБ заявиха, че се надяват това да не е така.

 Ако няма отговор може да де изпрати жалба до Върховния касационен съд, категоричен е Михов. Има възможност да се сезира и Конституционния съд, но той е правото си да не приеме жалбата, ако е подадена от физическо лице. Най-добре е тя да се подпише от група депутати, за да има гаранция, че ще бъде приета за разглеждане, поясни той юридическите възможности.

Иначе ГЕРБ се присъединява към протеста на габровци за избора на Четин Казак, но смята, че на граждански протест не бива да се развяват партийни знамена, и затова не участва като партия.

Оказва се, че Цветомир Михов и Добромир Проданов са единствените местни хора - народни представители. Знае се, че депутатът на БСП Кирил Добрев е от Гоце Делчев, а на ДПС - от Търговище.

Депутатите от ГЕРБ влизат в новия парламент със съзнанието, че са призвани да защитават интересите на габровци и хората от региона. И със самочувствие, подплатено със стабилни предизборни резултати. И в четирите общини на областта ГЕРБ е първа политическа сила, като само в Габрово е постигнат най-високият резултат за ГЕРБ в страната - 46. 02 на сто. Не само като стойност, но и като съотношение с основния опонент БСП - тук ГЕРБ бие три пъти по резултат червените.

 "Не е учудващо и това, че най-силният ни резултат е в Габрово и в Севлиево /35.21/, където управляват кметове от ГЕРБ.", допълни Михов.

Избраният за народен представител Добромир Проданов увери, че тръгва с нагласата, заедно с Цветомир Михов да реализират това, което жителите на областта от всяка една община очакват и което са споделили при срещите си с тях.

По думите на Цветомир Михов новото Народно събрание трябва мигновено да се заеме с промяна на Закона за пътищата, тъй като последният действащ парламент е задължил Агенция пътна инфраструктура (АПИ) да чисти републиканските пътища в рамките на населените места. Преди това се правеше от местната власт, а от агенцията са превеждали парите, припомни Цветомир Михов.

„Ако през тази зима видите снегорин с вдигнато гребло по улиците на населеното място, в което живеете, не се чудете. От една страна фирми, ангажирани от АПИ, ще чистят републиканските пътища. От друга, наетите от дадена Община дружества, ще се ангажират със снегопочистването на общинските пътища. За да стигнат до улиците, които трябва да чистят, по другите трябва да се придвижват с вдигнато гребло“, обясни Михов.

Позицията на ГЕРБ е, че трябва да се върне старото положение в закона, според което местната власт е ангажирана с почистването и на общинските и на републиканските пътища в рамките на населеното място.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News