Новините от Габрово и региона

  Женина ДЕНЧЕВА

С елегантен коктейл, много гости, цветя и музика вчера официално бе открит новият габровски хотел "Мак". Гости на тържеството бяха кметът на Габрово Таня Христова, новият областен управител Николай Сираков, двама депутати - Цветомир Михов от ГЕРБ и Кирил Добрев от БСП.

Вицепремиерът Томислав Дончев лично се обадил на председателя на борда на директорите на Мак Георги Бижев, за да му благодари за поканата, да се извини, че не може да присъства поради голяма ангажираност и да му пожелае успех.

Кметът Таня Христова призна, че новият хотел сбъдва една нейна мечта. "От първия ден на мандата ми исках в Габрово да се появи съвременен, модерен хотел 4 звезди. Габрово го заслужава, не могат неговите гости да ходят да спят в Търново или други населена места край града. Браво на г-н Бижев", каза тя.

"След 15 години във вашия град, аз се чувствам повече габровец, отколкото македонец. Освен успехите на фирма Мак, искам да направя нещо и за Габрово - новият хотел на града. Така откриваме и нови работни места, персоналът е от млади, интелигентни хора, знаещи няколко езика. Признавам, неговото построяване никак не бе лека задача, едва ли ще бъде толкова печелившо начинание, колкото ми се иска. Изчисленията ми са, че има 25 години възвръщаемост на вложените средства. Но щом е за Габрово!, развълнуван сподели Георги Бижев

Засега хотел "Мак" е отличен с три звезди, но след редица разширения и подобрения, се очаква догодина той да стане четиризвезден.

Разширението включва две конферентни зали, ресторант за 100 души, сауна и фитнес. Предстои откриване на лятна градина на терасата, със 100 места, там могат да се организират сватби, абитуриенски балове и други тържества

Управителят на хотела Петя Ангелова обяснява: "Новият хотел разполага с 101 легла в 24 единични, 28 двойни стаи и 8 апартамента. Всички стаи са обзаведени с дизайнерски мебели, плоскоекранен телевизор, централно климатично отопление, интернет. А удоволствието се допълва от меките и нежни чаршафи от египетки памук, произведени във фирма "Мак". Четири от стаите на хотела са пригодени за хора с увреждания.

Разчитаме много на бизнес посещения, на конферентния туризъм, на провеждане на срещи, семинари, конференции в залите на хотела. Напълно оборудваната конферентна зала разполага 30 места. Очакваме и участниците в многобройните културни и спортни изяви, които се провеждат в града.

Ресторантът е с 40 места, а лоби бара - с 20. За удобство на клиентите се плаща чрез пост терминали, в хотела има и банкомат".

Така че, казано в едно изречение: "Хотел Мак е не просто хотел, той е новият символ на Габрово", допълва тя.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News