Новините от Габрово и региона

  

Мариана ДИМИТРОВА

С жълти монети от 1 и 2 стотинки габровецът Пейо Делчев плати месечната си сметка за вода от 34.70 лв. Кантарът показал, че "жълтурите" тежат точно 5.4 кг. Сумата е начислена за 15 кубика вода.

"Изплащането на дължимата сметка е един мой личен протест срещу ВиК и най-вече срещу това, което става с габровската вода. В касовата бележка има начислена такса и за пречистване на вода, а всички знаем каква мътна вода пихме и какви неясни обяснения бяха дадени за това. Крайно несериозно беше обяснението, че проливният дъжд е размътил язовира. Смятам, че трябваше да се намеси принципалът на дружеството в лицето на държавата и Общината и габровци да бъдат компенсирани по някакъв начин. Категорично не съм съгласен и с високите цени на водата в Габрово. Третото нещо, за което изказвам своето несъгласие и протест е това, че на гражданите се начисляват загуби. Живея в блок с 4 входа, съседите ми и аз нямаме течове. По никакъв начин не мога да предотвратя тези загуби, а плащам за тях и се чувствам безсилен да ги спра. Такива загуби се начисляват на всички габровци и всеки плаща пропорционално – колкото повече вода си изразходил, толкова повече загуби ти се начисляват. Като потребител искам да плащам само изконсумирана от мен вода. Това са трите ми протеста – мътната вода, която плащаме, загубите, които плащаме и изключително скъпата вода в Габрово", обясни Пейо Делчев.

Той е познат на обществеността и като общински съветник в предишни мандати.

Възмущението му се засили още повече, когато касиерката в инкасаторския пункт до сградата на ВиК му заяви, че в момента не работи софтуера и не може да си плати сметката. Притеснена от медийния интерес, тя демонстративно затвори гишето и напусна помещението. По-късно все пак софтуерът се оправи и Делчев успя да пробута жълтите монети за тлъстата си сметка към ВиК-дружеството.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News