Новините от Габрово и региона

  

Женина ДЕНЧЕВА

Евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков откри европейски информационен офис в Габрово. За откриването пристигнаха председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и заместник министър-председателят Томислав Дончев, който в качеството му на евродепутат беше разкрил информационен офис в Габрово, чиято дейност сега ще продължи Андрей Новаков. 

„Давам си сметка за отговорността, която поемам пред габровци и пред Томислав Дончев“, каза евродепутатът Андрей Новаков. Той сподели, че неговата мечта е след време да чуе габровци да го наричат „нашето момче“, така както се е случвало в райони, в които е работил досега. Новаков даде заявка, че в Габрово активно ще работи по проблемите и възможностите за младежка заетост, по които миналата седмица беше избран за докладчик в сянка в Европейския парламент.

Цветан Цветанов, като председател на предизборния щаб на ГЕРБ, коментира специално за в. "Габрово ДНЕС" подготовката за местните избори, акцентите в кампанията, номинацията за кметове.

- До седмица предизборната стратегия на ГЕРБ за местните избори ще бъде представена на председателя Бойко Борисов, а също така и на Изпълнителната комисия. Кампанията на ГЕРБ ще бъде в познатия стил - позитивна, прагматична, няма да нападаме нашите политически опоненти. С тях искаме да проведем политически дебат за реалните перспективи за развитие на регионите и общините. Смятам, че успешните кметове, избрани с листата на ГЕРБ, включително и кметът на Габрово Таня Христово, трябва да продължат започнатото. Вече имаме оценка за дейността на всички настоящи кметове, имаме и информация за номинацията на други, които ще бъдат издигнати. Скоро ще бъдат определени и правилата за издигането им и те ще бъдат разпратени по структурите в регионите.

- Пак ли БСП ще бъде основният ви политически опонент?

- Да, разбира се, а в някои региони - и ДПС. Пак повтарям, ние ще заложим на кампания, която провокира политически дебат, с конкретни програми и ясни цели за следващите 4 години в  местната власт. Няма никого да нападаме.

- Габрово вече няма евродепутат, но пък информационният офис ще функционира?

- Да, Андрей Новаков поема офиса в Габрово, защото Томислав Дончев се натовари с много отговорности в управлението на страната. Знаете колко е важно да наваксаме изоставането, което ни беше завещано от Пламен Орешарски и тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и АТАКА. Връзката между изпълнителната, законодателната власт и с евродепутатите от ГЕРБ със сигурност ще даде възможност да бъдат усвоени повече европейски средства за България и да се развият регионите според европейските стандарти. Евродепутатите на ГЕРБ са единствените, които разкриват европейски офиси в цялата страна, за да може да се даде равен старт на хората от всички региони.

- Като бивш вътрешен министър, как оценявате ситуацията в МВР в момента, ще успее ли министър Бъчварова да проведе нужните реформи?

- Започнаха реални реформи в сектора за сигурност, като беше възстановена Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Нещата все  още са в процес на структуриране, но аз съм убеден, че в момента с правомощията  и разписаните цели, заложени в управленската програма, ще има по-голяма ефективност в борбата с тежката организирана престъпност, разбира се и с битовата престъпност. Сега се работи по законите за службите за сигурност - военна информация, национална разузнавателна служба, национална служба за отбрана. Работи се и по устройствения закон, който да регламентира и да издигне ролята на Министерски съвет. По-точно на координиращата и контролната функция между службите, за да има поставяне  на цели и задачи, които да са в обща координация с всичките заинтересовани институции.

 Министър Румяна Бъчварова трябва да изпълни политическата цел - реформите, които трябва да бъдат довършени, в службите за сигурност и МВР. За останалото се разчита много на професионализма на служителите.

снимка Цветан Цветанов разговаря с най-младия евродепутат Андрей Новаков / с широката усмивка/ и най-младия депутат от ГЕРБ в нашия парламент Георги Георгиев

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News