Новините от Габрово и региона

"Призоваваме партиите в областта да декларират собствеността си над медии", се казва в отворено писмо на ПП ГЕРБ Габрово.

"В порочна практика се превърна представители на партии да стават собственици на информационни сайтове и вестници, през които предоставят информация, подвеждаща гражданите. Тяхната цел е не да осигурят обективна и своевременна информация, а тенденциозна, нужна за постигане на партийни цели и дивиденти. Тази практика съществува и в габровска област.

В Габрово има електронен информационен сайт, администриран от представител на партия, а в Севлиево – вестник и информационен сайт, собствеността на които се контролира от друг представител на същата партия. Това обаче не е публично декларирано, а съответните медии не са обозначени като партийни, каквито реално са.

Настояваме местните медии „GABROVOnews“, вестник „Севлиево днес“ и едноименния електронен сайт „Севлиево днес“ ясно да се обозначат като партийни, като публично оповестят откъде и как се финансират, кои са собствениците им, тъй като справка в регистрите сочи, че: новинарският електронен сайт „GABROVOnews се администрира от Николай Григоров, бивш областен управител и председател на БСП-Габрово, а адресът за контакти с администратора на сайта съвпада с адреса на Клуба на БСП-Габрово, ул. „Чардафон“ 19 /ADMINISTRATIVE CONTACT:   Nikolay Grigorov   OTVES-KONSULT EOOD   ul.Chardafon 19   GABROVO, 5300   BULGARIA   tel: +359879 183 995/, https://who.is/whois/https://www.gabrovonews.bg ; вестник „Севлиево днес“ се издава от Сдружение „Севлиево – за младите“, чийто председател е бившият кмет на Севлиево и народен представител от БСП Йордан Стойков; eдноименният електронен сайт „Севлиево днес“ се издава от същото сдружение със същия председател и е регистриран от Пламен Петков, член на Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП-Севлиево.

От ГЕРБ-Габрово призоваваме всички партии и членове на ръководствата им да декларират собствеността си над медии в габровска област с оглед честно отношение към гражданите, в защита на правото им да получават обективна информация, и с оглед журналистическата етика.

Уверяваме, че местната структура на ГЕРБ-Габрово никога не си е позволявала да притежава своя медия, както и да финансира друга", се казва още в отвореното писмо.

 

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News