Новините от Габрово и региона

Мариана ДИМИТРОВА

Предстои подробен анализ на резултатите от местните изборите на партия АБВ, съобщи нейният областен председател Тошко Тодоров. Освен това предстоят и партийни конференции на партийните организация, на които ще се обсъди изборното представяне на АБВ в Габровска област.

"Факт е, че имахме по-големи очаквания от резултатите, които имаме. По първоначален анализ, трябва да се обърне внимание на външните и вътрешните фактори, които оказват влияние върху крайния резултат. Ясно е, че управляващите в момента в лицето на действащия кмет, продължават да увеличават своята подкрепа. Тук е мястото да се изкажат поздравления за заслужената победа на ГЕРБ. Не така стои въпросът обаче с тяхната общинска листа, което пък е повод те да си направят съответните изводи. АБВ за първи път участва в местни избори и това трябва да се има предвид. До момента АБВ на територията на общината е провеждала национални избори – за национален парламент и за европарламент. Няма как да не се отчете спецификата, който има всеки един местен вот. Има много да се наваксва по отношение присъствието на АБВ на територията на общината. И за това имаме конкретни виждания. Като слабост отчитаме изоставането в хода на кампанията и краткото време да го компенсираме не беше достатъчно. За разлика от много участници обаче, при нас имаше конкретни виждания и послания, които не бяха в сферата на пожеланията и лозунгите", отчете след изборните резултати кандидатът за кмет на АБВ в Габрово Светлозар Тодоров, за когото са гласували 3,22%.

Той допълни още, че работата на местно ниво в следващите години на АБВ ще допринесе за изграждане на профила на партията. "При следващите избори това със сигурност би довело до много по-добър резултат", убеден е той.

Областният председател на АБВ Тошко Тодоров отчете и факта, че предизборната кампания е преминала много вяло, че същински дебат между кандидатите за кмет не се е състоял и това е довело до ниската избирателна активност в Габрово.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News