Новините от Габрово и региона

Женина ДЕНЧЕВА

Единадесетата пълна изборна победа реализира на местните избори ГЕРБ, като се включват и частичните избори за кмет в Габрово през 2010 година.

"След голямата победа в Габрово, ГЕРБ вече има кметове във всички градове на областта, печелим и в доста от селата. БСП взе само 6-7 кметства в областта. Но време за празнуване няма. Чака ни много работа, трябва бързо да се подготвят новите бюджети на общините. На 9 ноември новите кметове ще положат клетва и ще встъпят в длъжност", каза на пресконференция областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов.

Той припомни резултатите от първия тур и от балотажа. Още на 25 октомври Таня Христова спечели отново кметския пост с 68.38 на сто. На балотажа на 1 ноември досегашният кмет на  Севлиево д-р Иван Иванов от ГЕРБ / 61.82 на сто/ убедително се наложи над опонента си от БСП Йордан Стойков / 38.18/. В Дряново Мирослав Семов, подкрепен от ГЕРБ се наложи с 54.21 на сто над кметувалия два мандата Иван Николов, независим - 45.79 на сто. Изборите в Трявна загуби досегашния два мандата кмет Драгомир Николов, издигнат от местен инициативен комитет- 36.55 на сто. Дончо Захариев от ГЕРБ спечели с 63. 45 на сто.

Таня Христова, новоизбраният кмет на Габрово прогнозира, че скоро четирите кмета на областта ще работят заедно в екип, като партьори, ще си помагат както при трудности, така и когато имат възможност да работят заедно по проекти и други инициативи. Така ще станем една от най-добре развивашите се области не само в Северна България, но и в страната, каза още тя. Нека не забравяме, че ние сме кметове по волята на хората, това което сме получили като подкрепа става наш дълг, допълни тя.

След безпрецедентно ожесточена, яростна кампания, наситена с удари под пояса, компромати и заплахи, издаване на позиви, анонимни брошури, 16 години след кметуването си в Дряново, Мирослав Семов отново сяда на кметския стол. "Явно властта в Дряново е много сладка, може би има незавършени неща в Общината, които е трябвало да се довършат. Скоро ще разберем. По част от нещата работи вече прокуратурата", е неговото обяснение за случилото се през последния месец в града на Кольо Фичето

"Не само заради резултата, а заради желанието за промяна на дряновци, искрено им благодаря. Ще вложа всички сили и умения, надявам се с помощта на колегите си от другите градове на областта, на централната власт, с възможностите на Европейския съюз, заедно ще променим Дряново", каза Мирослав Семов. Той се надява с консенсусно и дипломатично поведение с общинските съветници в разноликия местен парламент / 4 от ГЕРБ, по двама от БСП, Зелена партия, АБВ и трима от местна коалиция "Заедно за Дряново"/ да се стигне до ползотворна и спокойна работа. Семов обеща да върне славата на Дряново, което по време на първото му кметуване бе обявено за град с най много реализирани проекти - 191, едно от най-добрите постижения в България. Тогава по инициатива на младите в Дряново бе организиран и Международен младежки фестивал.

Старият-нов кмет на Севлиево д-р Иван Иванов също подкрепи идеята за партньорство между четиримата кметове. "Радвам се, че Севлиево се променя, че отново избра правилния път на развитие. Убедителният вот на севлиевци за мен ми дава кураж да продължа да върша това, което правих през последните 4 години, заедно с хората да решаваме проблемите. Не съм обещавал фантастични, невъзможни неща, а реалните, които можем да постигнем. За пръв път има и 7 кметове от ГЕРБ на населени места в общината, които избираха кметове. Преди 4 години бяха само двама.

Статуквото бе променено и в Трявна. Новият кмет Дончо Захариев каза:"Трявна имаше нужда от промяна. Хората искат честност, прозрачно управление, достъпност, работа в екип. И ще го получат през следващите 4 години. Мисля, че ще успеем да постигнем консенсус в Общинския съвет и успешно ще решаваме проблемите на града, не само в областта на туризма, но и изграждане на нови инфраструктурни проекти", заяви той.

снимка Новите кметове от ГЕРБ Дончо Захариев и Мирослав Семов


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News