Новините от Габрово и региона

Женина ДЕНЧЕВА

- Въпреки многобройните ви задължения, вие никога не пропускате важно за Габрово събитие. Защо го правите, никой няма да се разсърди, мисля, ако отговорностите ви на зам. министър председател ви бяха задържали в София?

- Това за мен е не толкова политически, доколкото граждански дълг. Аз към габровец, гласувам в Габрово, аз съм един от гласоподавателите на г-жа Христова. Където и да съм, аз съм емоционално свързан с Габрово и всичко, което се случва тук. Още повече, две години и половина като кмет съм се борил за някои неща, виждам как вече те се случват, чувствам се съпричастен към всичко което става и ще става в Габрово. Та нали това е моят град.

- Вие не взехте участие в церемонията, но слушахте с интерес посланията на кмета Таня Христова?

- Да, словото на новоизбраният кмет Таня Христова бе показателно, то начерта посоките, в които ще върви Габрово през следващите четири години. Маркирани бяха основните инфраструктурни обекти, но ми направи силно впечатление, че тя акцентува повече на образованието, и то професионалното. Но най-важен бе призивът да се забравят различията и повечето хора  да мислят и работят в една посока.

- Какво ще й пожелаете?

- Естествено на първо място да е здрава, да има сили, а всичко останало - и способности и замах и фантазия тя го има. За съжаление като постигнеш нещо, не става по-лесно, напротив. Защото хората искат още повече. Тя го знае и сега ще трябва да отговаря на още по-високи изисквания и очаквания. Още повече, резултат като нейния, много задължава. На кмет, избран с толкова висок резултата, не му е по-лесно.

- Какви спомени ви навява днешната церемония, преживели сте същото преди 8 години?

- Спомням си странната комбинация между ентусиазма и голямата отговорност, която поемаш. Преживях го много емоционално, макар външно да изглеждам хладнокръвен. Кметската работа е най-добрата школа. Благодарен съм за възможността да бъда кмет две години и половина. Това ме научи на много неща.

- Понякога не ви ли липсва кметската работа на фона на огромното напрежение, в което работите сега?

- Естествено, че ми липсва. Това е работа, в която ако си умен, упорит, целенасочен, можеш да видиш конкретния резултат от усилията си. В Министерския съвет работата не винаги е такава. Можеш да се бориш за нещо година и половина и накрая да се окаже, че не може да стане. Кметската работа е различна, има много предизвикателства, налага ти се да разбираш от всичко, имаш пряк контакт с хората, с проблемите, трябва да търсиш решението.

[readMoré]

- В сегашния мандат групата на левицата в Габрово не е многобройна, но е съставена от професионалисти, опитни парламентаристи?

- Това е хубава новина. Дай Боже, в О

бщинският съвет на има повече професионален спор, а не политически заяждания. Колкото повече глави мислят от различни гледни точки, толкова по-добри решения ще взема той.

- Какъв е коментарът ви за резултатите от местните избори. Цялата власт сега е в ръцете на ГЕРБ, ще се справите ли с огромната отговорност?

- Това са първите избори без толкова много помия, оплюване, компромати. Това даде малко по-голяма възможност да се говори за проблемите на града, за улицата, за квартала, за образованието, за инфраструктурата, за здравеопазването, за младите. А това, че ГЕРБ е носител на цялата власт е огромно време, носиш цялата отговорност за всичко. От друга страна е шанс, възможност за сбъдване на всички намерения и желания.Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News