Новините от Габрово и региона

Преписка за причинена телесна повреда е заведена срещу 26-годишна жена от Севлиево, нанесла побой над учителка по английски език в СОУ "Васил Левски". Инцидентът е станал на 6 януари.

Майката на второкласничка  нахлула по време на учебни занятия в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката. Започнала да нанася удари по лицето, лицето и тялото й. Ужасени децата се разпищели, дошли учители от съседни стаи. Наложило се да извикат полиция, за да спрат насилието. Пребитата учителката Емилия Калоянова ще търси правата си по съдебен ред. Тя има доста травми по лицето. Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, споделя тя.

Поводът за скандала били мокрите крачета на  дъщеря й, докато играла навън в междучасието. Детето се обадило на майка си да й съобщи, че имало резервни сухи чорапки и гуменки в шкафчето и вече е преобуто. Въпреки това прекалено грижовната майка продължила да звъни по телефона и да настоява дъщеря й да се прибере вкъщи и да се преобуе. При поредното позвъняване учителката се обадила и й  обяснила, че детето е добре. Но майката продължила да звъни. Тогава Калоянова занесла телефона на заместник-директора, според  разпоредбите на Правилника за вътрешния ред в СОУ „Васил Левски“.

Не след дълго агресивната майка влетяла в класната стая, започнала да я блъска, да скубе косите й, надрала лицето й с нокти, едната й контактна леща, е паднала на земята.

„Случаят е изключително неприятен. Училището има нов пропускателен режим за крилото, където учат децата от началната степен“, казва директорът на СОУ „Васил Левски“ Тома Томев. Вратата към кабинетите на най-малките вече ще бъде със секретна брава и ще се отключва само отвътре, обяснява той пред sevlievo-online.com

Според директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги охранителната фирма в училището трябва да изпълнява по-сериозно своите задължения, коментира Маринов.

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов е категоричен, че подобни инциденти са недопустими. Той е изпратил писмо до директорите на всички детски и учебни заведения в общината, с което обърна внимание за стриктното изпълнение на задълженията им за осигуряване сигурността на учениците.

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News