Новините от Габрово и региона

Женина ДЕНЧЕВА

- Г-н Семов, какви са акцентите в работата Ви към настоящия момент?

-        Утвърждаването на силен управленски екип, създаването на реална картина за нуждите на Общината, подготовката за изпълнение на бюджета, са основните ни акценти към момента след изминалите два месеца от началото на мандата. Нужен ни е  дисциплиниращ план, за да изчистим наследените задължения и да реализираме идеите си.

- Дряновци  предпочетоха промяната и ви гласуваха голямо доверие. Как ще отговорите вие на очакванията им?

-        Всеки ден си давам сметка колко много очакват  хората от мен и екипа ми. Фактът, че получихме тяхното доверие им дава абсолютно право  да  гледат  под лупа всички наши действия. Реалист съм, не  очаквам комфорт.  Знам как ще постигнем целите си и ще отговорим на очакванията - с много работа. Аз съм човек на отбора, имам състезателен дух, отговорен съм и съм доказвал своите качества като кмет  през мандата 1999 – 2003. Не съм чиновник, имам идеи и виждания за развитието на Общината. Убеден съм, че с общи усилия ще успеем да постигнем това, което обещавахме по време на предизборната кампания - промяна за всички нас.

- Вече 2 месеца сте кмет на Дряново, с какви проблеми се сблъскахте, и в Общината, и в града?

-        Казано накратко - с много. Ако трябва да конкретизирам, около 980 хиляди лева неразплатени и несъбрани задължения, плюс още 530 хиляди лева неразплатени задължения към строителни фирми, извършвали ремонтни дейности през последните месеци. Мисля, че тези цифри са достатъчно красноречиви. Неприятно е обезверяването, което се наблюдава в хората, липсата на диалог, липсата на перспектива, ниското самочувствие и недостатъчната информация, която те получават за случващото се в Общината.

- Какво все пак трябва да се промени в Общината, а и в Дряново?

-        Атмосферата и отношенията между хората, особено в малкия град, са много важни. Изключително добри отзиви има от настроението, което се създаде с празничната украса по време на Коледа и Нова година. Видях, че хората са щастливи и с удоволствие се разхождат в централната градска част. Очите на децата грееха от щастие, когато на 25 декември под елхата получиха подаръците си от Дядо Коледа. Прекрасен празник се получи и когато заедно посрещнахме  Нова година. Въпреки студеното време стотици дряновци и гости на града излязоха, за да се повеселят, изви се дълго празнично хоро. Усеща се духът на промяната и се надявам, че той ще влезе и в делниците на хората. Трябва да направим Община Дряново такава, че да остават младите хора тук, да създават семейства и да се реализират професионално.

- Разчитате ли на подкрепата на Общинския съвет, какви са първите ви впечатления от нагласите в местния парламент?

-        Старая се открито да говорим за всички проблеми с тях. Общинските съветници  имат своите мнения и позиции, но желая да създадем добро партньорство. Надявам се на коректни взаимоотношения и непрекъснат стремеж на първо място да се поставят  интересите на Общината.

- В предишния ви мандат Дряново се прочу със своите проекти, сега ще разчитате ли на такъв вариант за привличане на средства?

-        Няколко са отправните посоки и ние с моя екип вече сме ги задали.  Програмният период за усвояване на европейски средства 2016 - 2020 година е закодиран за община Дряново като такъв, в който тя ще има възможност  бързо и целенасочено да се развива и да расте. Важна е нашата проектна готовност, за да реализираме всичките си идеи, които са над сто, но за тях ще говорим в последствие. Вместо да влагаме пари от общинския бюджет, имаме възможността да ги получим отвън. Ще кандидатстваме и по линия на всички институции, които могат да финансират реализирането на проекти в  Общината. 

- Смятате ли, че местната власт е направила достатъчно за връщане славата на Дряново като културно-исторически център, как ще съдействате за развитието на туризма в града?

-        За съжаление в тази насока до момента не е работено достатъчно и са пропуснати много възможности. Безспорно е, че Дряново трябва да бъде културно-исторически център, при това широко рекламиран като града на Колю Фичето. Идеите ни в това направление са нестандартни и атрактивни и ще работим активно за тяхната реализация. Туризмът е отправна точка за нас като устойчив бранд за Дряново и района. Имаме желание да се превърнат в предпочитана туристическа дестинация. Разполагаме с всички  базови компоненти за това. В следващите 4 години е много важно туризмът да стане икономически лост, чрез който хората, които живеят тук, да получават блага.  Но все пак да не забравяме и усилията, които трябва да насочим за развитие на икономиката ни.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News