Новините от Габрово и региона

Община Габрово кандидатства по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ на проект „Красива България“ за благоустрояване на дворните площи на детска ясла „Славейче“. Планираният общ бюджет за обекта е 299 492 лева със срок за изпълнение в рамките на 2016 г., съобщават от Общината.

Предвидените строително-монтажни работи включват обособяване на пет тематични площадки за игра, съчетаващи занимания като люлеене, пързаляне, клатушкане, пазене на равновесие, катерене, общуване, тематични и колективни игри. Съоръженията са за деца до 3 години и ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с дебелина 42 мм. Всички прилежащи пространства ще бъдат обновени и облагородени.

През 2009 г. сградата на детска ясла „Славейче“ беше ремонтирана по проект „Красива България“ с подмяна на дограмата, покриване на терасите със слънцезащитни сенници, топлоизолация и боядисване на външните стени, направа на улуци, отводняване на вътрешния двор. В рамките на интервенцията не бяха извършени ремонтни дейности в дворните площи.

В момента на територията на заведението са обособени шест площадки за игра с общо 23 детски съоръжения, които не отговарят на изискванията на Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Липсват кошчета за отпадъци, достатъчно пейки и осветление.

Кандидатите за финансиране по програмата са задължени да предвидят професионално обучение за придобиване на квалификация. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда безработни лица чрез обучение по утвърдени модули в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги. Процент от заетите на обекта работници ще са наети безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News