Новините от Габрово и региона

 Масово в службата за социално подпомагане се подават молби за безплатни винетки. Право да получат винетки имат право хора с увреждания с 50 и над 50 на сто увреждания.

Трябва да се предостави копие на талона на автомобила, той трябва да е под 2000 кубика и под 160 конски сили. Другото условие е да имаш актуална, платена към момента на подаване на молбата, гражданска застраховка. Разбира се, и документ за ТЕЛК.

Освен това, кандидатът за винетки трябва да имат автомобил на свое име, или той да бъде на съпружеска собственост. Затова трябва да се покаже и документ за актуално семейно положение. Но не може, примерно майка да вземе винетка за автомобила на детето си, освен ако то не е с увреждания.

Друг е въпросът, че на винетката не пише на чие име е тя и правоимащите ги дават на деца, роднини, познати.

Новите винетки ще са с валидност до 31 януари 2017 година.
От тази година Агенцията за социално подпомагане ще вписва в единен регистър обема на двигателя и мощността в конски сили на колите, които са собственост на инвалиди и на родители на деца с увреждания. Промяната е поискана от Агенцията за пътна инфраструктура, за да има контрол дали безплатни винетки се дават само на хора с кола до 2000 куб. см и 160 к.с., предвиждат още промените.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News