Новините от Габрово и региона

"Не мога да приема, че в тази част от зимата, когато всички очакваме да имаме топлина, през два дни се случват сериозни аварии и накрая такава, която тотално спира топлоподаването в най-студената нощ от началото на годината", коментира кметът Таня Христова по повод на проблемите с парното в Габрово.

"Прогнозите ясно показаха, че зимата ще бъде сериозна и тежка. Несериозно е едно дружество, чиято работа е свързана точно с гарантиране на топлина през този период, да се отнася така със своите клиенти. По-честно щеше да бъде още през ноември, когато се проведе заседание на общинския щаб, съвсем открито и честно да се заяви, че Топлофикация - Габрово има сериозни проблеми, които едва ли ще му позволят да функционира адекватно през този сезон", допълни тя.

Топлофикация - Габрово е частно, а не общинско дружество, затова тя не може да му нарежда, но въпреки това ще настоява за категорични действия от страна на фирмата. Още повече общински и държавни структури, детски учебни заведения, частни фирми, Технически университет са клиенти на Топлофикация. Тя не приема за основателно обяснението, че спирането на парното е свързано с технически проблеми и аварии. "Работим, правим всичко възможно", са редовните оправдания на ТЕЦ-а.

Таня Христова призова ръководството на Топлофикация - Габрово да направи изявление пред абонатите какъв е капацитета на дружеството, за да гарантира подаване на топлоенергия. Това може да стане и на заседанието на Общинския съвет, смята тя.

Тази зима ще излезе по-скъпа на габровци, абонати на Топлофикация. Те ще трябва да си платят сметките за парно и сметките за топлината, която са си осигурили, когато парното в домовете практически не работеше. Хората няма как да не отчетат тази ситуация и през следващия сезон абонатите на Топлофикация ще намалеят, прогнозира тя.

„Лично сигнализирах Комисията за енергийно и водно регулиране за системното необезпечаване на абонатите на Топлофикация-Габрово с топлоенергия в най-студените дни", съобщи народният представител Цветомир Михов.

„При мен ежедневно постъпват сигнали от жители на различни квартали, че парното е спряно или много слабо. Недопустимо е в жилища, които са топлофицирани, температурата да е 12 градуса в най-студените дни", коментира Михов.

Той призова ръководството на „Топлофикация" да излезе с ясна позиция пред габровци каква е истинската причина за недостатъчното топлоподаване, а не да се оправдават с аварии.

„Призовавам още ръководството да редуцират сметките на абонатите си за дните, в които мощността беше недостатъчна или топлоподаването беше преустановено, като компенсация за причинените неудобства на габровци. В противен случай ще съдействам на всички потърпевши граждани за „Лично сигнализирах Комисията за енергийно и водно регулиране за системното необезпечаване на абонатите на Топлофикация-Габрово с топлоенергия в най-студените дни", категоричен е той.

Той уточни, че е сигнализирана и РИОСВ-Велико Търново за замърсяване на въздуха в града, причинено от използваното гориво от Топлофикация-Габрово.

 

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News