Новините от Габрово и региона

Четири проекта на Община Габрово и три на образователни институции в града ще получат финансиране от националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“.

Инициативата е на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Темата тази година e „Обичам природата – и аз участвам“.

Сред постъпилите 1 217 заявления на общини и кметства с предложение за финансиране са 234 проекта със средства до 10 000 лв., сред които и проектите на Община Габрово: „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих на ул. „Радост“, „Изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. „Видима“, „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци“ и „Облагородяване на детска площадка и изграждане на кът за отдих в с. Балани“.

От постъпилите 800 заявления на училища и обединени детски комплекси с предложение за финансиране са 127 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които и три проекта от Габрово: Национална Априловска гимназия с проект „Облагородяване и оформление на двора на НАГ към ул. „Иван Гюзелев“, 6 ОУ „Иван Вазов“ с проект „Природата при нас“ и Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ с проект „Здрави и силни“.

Одобрените за област Габрово и подлежащи на финансиране проектни заявления са общо 15. Целта на дейностите е повишаване на екологичната култура, навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News