Новините от Габрово и региона

Освен породистите и домашни котки, през тазгодишното издание на Националния карнавал-ревю на котки на 21 май ще участват кученца, хамстери и птици.

"Тази година освен станалите вече традиционни фокуси с котки, множество награди, много смях и веселие ще има и специални награди за добре гледани и костюмирани дребни домашни любимци – кученца, хамстери, птици и др. Всички некотки трябва да бъдат маскирани или с аксесоари, които да ги класират в конкурса "Котка под прикритие"… И за да няма изядени домашни любимци от други домашни любимци, собствениците им ще трябва добре да ги пазят и да не се опитват да запознават хамстери, плъхове, мишки и птици с котки, защото може да се получи играчка-плачка. Същото се отнася и за опити зае запознанства между кучета и котки.  Кучетата, които ще бъдат приети за участие в Карнавал на котки трябва да бъдат от дребни декоративни породи като например пекинез, мини пинчер, чи хуа хуа, папилон, мопс, йоркшир териер и др. Само първите 40 записани и дошли със своите любимци  участници ще получат подарък специална фланелка", обяснява председателят на Клуба по фелинология "Бастет" в Габрово Розмари Казасова, която е създател на котешкия карнавал.

Организатори на атрактивната инициатива са Клуб по Фелинология "Бастет", Общински Спортни имоти, Община Габрово, НФФе София и Хандбален клуб "Бъки".

Освен Националния карнавал-ревю, ще има и конкурс за красота на котки и дребни домашни любимци, награди за най-добре гледана котка, а под наслова "И аз съм котка" ще бъдат наградени и дребни домашни любимци. Награди за най-добър костюм или маска на стопаните и на котките, както и за деца донесли своя любимец и сами се грижат за него. Събитието ще е на 21 май от 11.30 ч. в Спортна зала "Орловец".

След официалното откриване по време на самото шоу ще има фокуси с котки. Жури за красота на котки ще определи най-красивите котки. Награждаването ще започне около  13.00 часа. Предварителното записване на животните е задължително. Всяка записана предварително котка или домашен любимец получават награда и грамота.  Ще бъдат приемани и не записани котки, но за тях няма да има награди. За участие в Карнавал на котки – Габрово се приемат всякакви котки.

"Ние оценяваме костюмите и аксесоарите, красотата, доброто отглеждане, защото знаем, че всяка котка е котка, независимо дали е обикновена или от най-чиста порода тя е най-любимата за своя стопанин. Ще има котенца, кученца и други дребни животни  за продаване и за подаряване. За втори път на котешкия карнавал са поканени и собственици на дребни домашни любимци, като дребни породи кучета, птици, мини зайчета, хамстери, плъхове и др. Няма да се приемат влечуги и насекоми", разказва Розмари Казасова. 

И припомня условията за участие - котките трябва да са чисти и здрави, да имат карнавална премяна или аксесоари.  Всеки участник трябва да  носи постелка за клетката с приблизителен размер 60 на 60 см. Всички участници трябва да бъдат в Зала "Орловец" от 10.30 до 11.00 ч. на 21 май за ветеринарен контрол, да им бъдат раздадени номера и да се настанят по клетките. Собствениците на дребни домашни любимци трябва да донесат подходяща за пренасяне и показване клетка, в която да бъдат техните любимци, като те също трябва да имат карнавален аксесоар. Желаещите да участват, трябва да запишат своите котки и други домашни любимци до 17 май на телефони: 066803330 и 09878867745 или във формата за това в сайта www.bastet-bg.org.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News