Новините от Габрово и региона

Карнавал Габрово обяви кастинг за булка на Рачо Ковача, митичният основател на града. За радост на цял един град надпреварата няма да се проведе при закрити врати, а на мегдана /в случая – ул. „Радецка”/, като това ще се случи днес от 18 часа.

С намирането на подходяща половинка на Рачо се е заела лично градската управа, която е обещала вино, кумове, рокля, ракия и музика, в случай, че начинанието бъде доведено до успешен край.

"Каним най-учтиво всички желаещи да гледат да се явят на улица „Радецка” /кръглата сцена/ на посочената по-горе дата, в 17.45 часа, като възнамеряваме точно в 18.00 да започнем. Така насъбралата се публика ще има възможност да повлияе в избора на журито, освен ако то не се окаже непоколебимо", призовават организаторите.

От кандидат-булките се очаква да са в добро здраве и разположение на духа, да откликват подобаващо на поставените задачи и отправените от журито предизвикателства, като обещаваме всички те да не излизат от зададените в обявата за кастинг рамки, дават дума те.

Не държат бъдещата невеста на Рачо задължително да е от Габрово, но държат тя да има специфични ценени в града умения. Първо да прави от нищо нещо. Да играе кръшно ръченица по терлици, за да не заглушава музиката от Севлиево.

Освен това трябва да умее да готви супа от охлювени черупки. Да знае как се слага кранче на яйце, да сечете монетата на четири. И да обича котки!

И накрая, но в никакъв случай не на последно място - умение, когато изкарва пет лева, да харчи десет, а останалите да ги спестява.

Първите желаещи да участват в кастинга за булка на Рачо Ковача вече са факт, повдигат завесата организаторите.

И дават още обещания: "Ние ще им посвирим, те ще ни потанцуват. Терлиците са от нас…

Ние ще питаме, те ще отговарят, от нас – ветрилото, от тях – умението да си веят с него. От нас – охлювените черупки, от тях – манджата, от нас котките и ножиците, от тях – отрязаните опашки! Няма страшно, котките ще бъдат упоени!

А в онази част с „огледалце, огледалце…” очакваме не само булките, но и вие /стига да не сте мъже/ да сложите червило на най-усмихнатите устни!

Така, че - до утре вечер!"Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News