Новините от Габрово и региона

Габровецът Теодор Кабакчиев оглави класирането във вчерашния пролог и стартира от първа позиция в клас „Профи" в днешната навигация за надпреварата „Гората на страха“. Състезанието е първи кръг от Балканския хард ендуро шампионат, който бе официално открит вчера в Габрово и ще продължи до 15 май т.г. Сред официалните гости беше и президентът на Гръцката мотоциклетна федерация АMOTOE Стелиос Корелис.

Близо 90 състезатели от България, Гърция и Иран застанаха на старта в различните категории за квалификациите на „Гората на страха“. Те се проведоха на затворено трасе край село Донино във формата на елиминационни серии. Общо 17 състезатели, включително и трима гърци, бяха записани в стартовия списък за клас „Профи“. Те караха две елиминационни серии и финал.

В първата серия лесно за финала се класираха Димитър Цветков (КТМ), Иван Димов, Илиян Кузманов (Sherco) и Драгомир Добрев (КТМ.) Във втората серия стартът изненадващо грабна Михаил Митов (KTM), но още в началото той бе изпреварен от пилота на домакините Теодор Кабакчиев (KTM) и Искрен Генов (Gas gas). Кабакчиев бързо натрупа преднина и се класира за финала със солидния аванс от 30 секунди, а до него се наредиха Митов, Пачарозов и Искрен Генов. Лошо падане в последните метри направи Емил Грудев (КТМ), който се контузи сериозно и бе откаран в болница в Габрово.

Доста оспорвано беше състезанието в същинския пролог, където първи потегли Иван Димов, но Кабакчиев го изпревари малко след първия завой. Габровецът отново показа прекрасна форма и финишира първи с време 9:38.7 минути. Второ време от 10:08.1 минути регистрира Димитър Цветков (КТМ). Страхотна битка за третото място през цялото време водиха Иван Димов и Илиян Кузманов. Падане на Кузманов в края на надпреварата даде възможност на Димов да мине напред и да се нареди на трета позиция за утрешния старт с време 10:12.7 минути.

В клас „Хоби“ първи ще потегли Явор Димитров (Beta), следван от пилота на Иран Дарио Горбани (КТМ) и Георги Анчев (КТМ).

В клас „Експерт“ челната тройка в пролога оформиха Стефан Бонев (Husaberg) с най-добро време 8:59 минути, а след него ще потеглят Николай Мартинов - Сървайвъра (Gas gas) и Филип Наумов (Gas gas).

В категория „Жени“ първа позиция ще стартира Ива Станоева (КТМ), която даде най-добро време - 7:28 минути, а 14.6 секунди след нея се нареди Александра Ангелова (КТМ). Трета се класира състезателката на домакините Денка Йорданова (КТМ).

При АТV-тата най-бърз в пролога беше Красимир Колев (Honda) за 7:38.3 минути, следван от Емил Комаровски (Yamaha) с време 7:47.3 и Иван Генчев (Kawasaki) с време 7:49.7 минути. Само двама състезатели взеха участие в клас АTV Хоби, като на първа позиция се нареди Вълев (Renegade), следван от Момчил Великов (КТМ).

Първият ден на надпреварата „Гората на страха“ завърши зрелищно със състезанието за Купа „Боженци“, в което стартираха 9 пилоти от различните категории. Въпреки двете серии и финала в пролога, Теодор Кабакчиев показа, че има достатъчно сили за още една победа и заслужено спечели първото място. Иван Димов финишира втори, а Илиян Кузманов завърши на третата позиция.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News