Новините от Габрово и региона

Автомобилният парк на Общинското звено „Озеленяване“ днес бе строен за час на площада пред Общината, а служителите и работниците на звеното чакаха отстрани. С предупреждението, че и те и техниката са прекъснали работата си, за да се покажат на журналисти и общински съветници.

Причина за импровизираното автошоу бе отговор на Общината, заради обвинението на общински съветници от БСП, че тя е сключила скандален договор за доставка на два стари пикапа „Опел Кампо“ за нуждите на звеното по озеленяване, произведени през 1997 г. и 1999 г., на обща стойност 19 920 лв.

 „Направих запитване в сериозни автокъщи, действащи от дълги години на българския пазар, а отговорът бе, че тези два автомобила „Опел Кампо“ могат да се доставят много по-евтино. И в никакъв случай не могат да струват по 10 000 лв. единият. Доставката на един такъв автомобил, произведен през 1997 и 1999 г., внос от чужбина възлиза на около 5000 лв.“, заяви общинският председател на БСП в Габрово Кристина Сидорова, която също присъства на огледа.

Тя твърди, че не поставя под съмнение необходимостта на Общинското звено „Озеленяване“ от автомобили.

 „Звеното има нужда от  пикапи, с които да предвижват работниците, да се изнасят отпадните материали. Но поставям под съмнение ефективността и средствата, които са дадени за тях, съмнявам се в качеството на купените автомобили. Нямам претенции към работата на екипа по озеленяване, добрата му работа е видна за целия град“, допълни Сидорова.

Минути след изявлението си на заседание на Общинския съвет тя зададе въпрос към кмета как е организирана обществената поръчка и причините за избора точно на тази фирма. Отговорът, според правилата, ще получи на следващото заседание на местния парламент в писмен вид.

След публикации в медиите за нейните съмнения за двата пикапа, прокуратурата се самосезира и в момента тече проверка. Заради това шефът на общинско звено „Озеленяване“ Момчил Дончев отказа коментар, за да не се пречи на разследването. Ще говорим, като приключи проверката, лаконичен бе той.

Поради същата причина кметът Таня Христова също не пожела да коментира изгодна ли е или не е сделката. "За много неща се извършват проверки, след приключването ще се разбере истината", каза тя. Допълни още, че е много доволна от работата на екипа на звеното по озеленяване и Габрово все повече се превръща в зелен и цветен град. 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News