Новините от Габрово и региона

На 14 юли в дряновското село Ганчовец започва четвъртото издание на фестивала за игрално, документално и анимационно кино. „Киномагия“ е неформален фест, който се организира от доброволци и жители на красивото балканско село, домакин и на известния празник „Ракия-Магия“. Инициативата за събитието е на местния жител Кирил Станков, режисьор на филма „Джулай“. Народното читалище „Денчо Славов-1900“ и кметството на Ганчовец са се заели с провеждането на фестивала, който продължава до неделя, 17 юли.

Прожекциите ще се състоят в салона на местното читалище, а след залез – в лятно кино на двора. Тази година в програмата са включени десетки нови български филми, лауреати на много национални и международни награди. Между заглавията са „Жажда“, „Каръци“, „Прокурорът, Защитникът, Бащата и неговият син“, „На Червено“, „Ром Кихот“, „24 Часа“, „Синът“ и други.

Освен филми, програмата на феста предлага концерти и изложби,  предвидени са и изненади за публиката, която чрез закупените билети ще подкрепи финансово усилията на местната общност да ремонтира читалищната сграда в Ганчовец. Цената на билета за 4-те дни  е само 10 лева, а за ден – 5 лева.

За контакти:

Кирил Станков – 0878728020.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News