Новините от Габрово и региона

Оригинална лятна изненада и провокация предлага Драматичен театър "Рачо Стоянов" на своите почитатели. Вместо в театралната зала той ги кани на...улицата.

Там 8 млади актьори от театъра ще представят пластична улична шоу драма, наречена "Духът на Кармен". Сюжетът е по известното произведение на Проспер Мериме, но действието се развива в наши дни, в един МОЛ .

Дилемата на главната героиня, прекрасно пресъздадена от актрисата Магдалена Славчева, е да предпочете ли своята независимост пред парите и лукса. Цялата тази модерна история е разказана със средствата на танца, мимиката, жеста, пластиката.

Вместо обичайния театрален декор спектакълът се играе на открито пространство и оживява местата с новата инфраструктура на града. Проектът се съфинансира от Община Габрово по програма "Култура".

Все по-търсени стават спектаклите без декор, предвижването става много по-бързо, мобилността е по-голяма. В нашия случай декорът се изгражда от телата на актьорите. Неслучайно сме поканени да открием театралния фестивал в Пловдив "Сцена на кръстопът," обясни директорът на театъра Невена Митева.

Сценографията е поверена на Ясен Попов и Яцек Янков, който е национален състезател по спортни танци. За кратко време той е обучил актьорите да танцуват пасо добле и джайв. Справят се много добре, макар никога досега да не бяха играли спортни танци, каза той.

Представленията са безплатни, те започват от 20.30 часа. Първото е на 20 юли - в парк "Маркотея", до тенис игрището. Другото представление ще е на 21 юли - пред Спортната зала.

На 29 юли духът на Кармен "ще витае" на площадката през Радионумниковото училище на централната градска улица.

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News