Новините от Габрово и региона

На 16 ноември от 19 часа в Залата на жирафите на Дома на хумора и сатирата за първи път ще видим стендъп комедия. Гостуват двама от най-известните български комедианти от Комеди клуб – София Иван Кирков и Васил Ножаров. Шоуто сигурно ще е една въздишка по някогашната атмосфера на Експерименталния сатирично-вариететен театър, когато се наслаждавахме на неповторими за страната ни спектакли и феерия с чаша в ръка и добра компания.

Стендъп комедията не е откритие на нашия век, тя тръгва от Великобритания преди едно-две столетия, но за нашата страна определено е новост. Днес е на особена почит не само във Великобритания, но и в САЩ, Германия и в други страни. Изкуство за ценители, трябва да кажем, за хора с усет към комедийното говорене от един изпълнител, застанал пред нас с микрофон в ръка. Това предполага клуб и сродна на нашите разбирания среда.

Основател на този пръв за страната и станал вече култов Клуб, е Иван Кирков. Той развива стендъпа в София от 2012 година и популяризира този вид сценично изкуство все по-успешно. От края на миналата година стендъп комедията си има своя територия – Комеди клуб със собствено сценично пространство. Благодарение на Клуба у нас са гостували звезди като Дилан Моран в театър „Сълза и смях” и Джими Кар в зала на НДК. Ето как определя своето изкуство мениджърът и основател на комедийния клуб Иван Кирков: „Стендъп комедията е много опасна за всички. Комедиант, който изразява мислите си свободно на сцената, не е мечтата нито на политици, нито на продуценти, нито на абсолютно никого. Фестивалите ми не се финансират от никоя общинска или държавна организация, финансират ги единствено интелигентните млади хора, които идват, за да се смеят в The Comedy Club Sofia и в отворените сцени, на които организирам представления.”

Гостуването в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата е част от национално турне на Клуба и ще бъде изненада за всички. Комедиантите предупреждават, че шоуто не е подходящо за младежи под 16-годишна възраст.

Билетите са в продажба на касата на Дома и в цената от 6 лв. влиза и чаша вино.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News