Новините от Габрово и региона

Според прогнозата на НИМХ при БАН, за територията на габровска област, за 17.01.2017 г. /вторник/, се очакват валежи от сняг, по-значителни в планинските райони от областта и през нощта срещу сряда.Очакваната нова снежна покривка е от 10-30 см. Вятърът от изток-североизток ще е умерен и ще има навявания.

От НИМХ съобщават, че при температури на въздуха под 10ºС, вятърът е основен фактор, водещ до засилване на усещането за студ. Вятърът може допълнително да създаде условия за измръзване на открити части на тялото при продължителен престой на открито, дори температурите да не са опасно ниски сами по себе си.

Във връзка с прогнозите за предстоящ обилен и продължителен снеговалеж, съчетан с минусови температури, Община Габрово призовава гражданите да бъдат отговорни и предпазливи като участници в движението, както и при извършване на дейности на открито.

Водачите на моторни превозни средства да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка. За личната безопасност на всички уча[::cry]

мулатори, без течност за чистачки с добавки против замръзване. Необходимо е да се шофира със скорост, съобразена с метеорологичните и пътните условия - да не се предприемат резки маневри, да се преминава с повишено внимание по стръмни участъци и по улици с намалени габарити от натрупан сняг .

Поради възможни нови натрупвания на снежни маси и образуване на ледени висулки по покривните конструкции на сградите, напомняме на гражданите да бъдат особено внимателни при преминаване в близост до фасади на сгради.

Община Габрово апелира още бъдат спазвани разпоредбите на Наредба №1 за чистотата в Габровска Община, според които задължение и отговорност на гражданите, ръководителите, собствениците на фирми, наемателите или ползватели на търговски обекти и ателиета за услуги, кооперации, държавни учреждения, учебни заведения, детски градини и обществени организации е почистването от сняг на:

1. Прилежащите тротоари към сградите, а там където няма такива - по дължината на обектите и на ширина 2 м от тях;

2. Дворовете и входовете около обектите.

Изпълнението на тези ангажименти трябва да се извършва без обратно затрупване на почистените участъци от улиците.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News