Новините от Габрово и региона

 Драматичен Театър „Рачо Стоянов ”се включва в кампанията на институции и дейци, свързани с изкуството и културата, за подпомагане на пострадалите от трагедията в Хитрино. На благотворителната инициатива, театъра ще посвети представлението на „Двама на люлката” на 26 януари 2017 година.

        По време на представлението на 26.01.2017 г., във фоайето на театъра ще бъдат поставени урни в които гражданите да могат да оставят своето дарение.  Освен това театъра се обръща и към всички фирми в града, които да подкрепят инициативата „Изкуството на помощ”. Те могат директно да  се свържат с представители  на театъра за да направят своите дарения. В края на представлението ще бъде обявена събраната сума и имената на най-големите дарители.   

„Двама на люлката” е най-новият, премиерен спектакъл  на ДТ „Рачо Стоянов”- Габрово. Постановката е на Невена Митева, а в ролите влизат актьорите Надежда Петкова, Васил Грънчаров, Адриана Димова и Димитър Петров. Музикалната картина е на Никола Маринов, а костюмите са дело на Снежанка Бенчева. Пиесата от Уилям Гибсън е един от най-стойностните текстове в американския театър на ХХ век.

         

„Изкуството може да не направи директно хората по-добри, но със сигурност може да ги направи съпричастни към болката и страданието на другите”

Датата :26  януари   Часът :19  Мястото: Драматичен Театър „Рачо Стоянов”- Габрово

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News