Новините от Габрово и региона

Атлетически клуб „Орловец 93“ организира турнир „Габровски лъвчета“, с който символично ще бъде открита обновената зала за лека атлетика в спортното хале на стадион „Христо Ботев“. Състезанието ще се проведе този петък, 20 януари, от 15.00 часа. Инициатор на проявата е треньор номер едно на Община Габрово за 2016 година Веселин Георгиев, открил много габровски таланти за леката атлетика.

Закритата лекоатлетическата писта вече е с нова, трислойна, специализирана тартанова настилка. Средствата за нея бяха осигурени от бюджета на Община Габрово за 2016 година. Дължината на пистата е 92 метра, от които за бягане могат да се използват 80 метра, а 60 метра са разчертани съгласно изискванията на Международната федерация по лека атлетика (IAAF). С помощта на Обществен дарителски фонд – Габрово беше закупено и оборудване за 9 900 лева, което включва нови препятствия, стартови блокчета, всички необходими пособия за скок височина, отскачащи трамплини и шведска стена, пособия за обучение на детска атлетика – конуси, детски препятствия, както и реновирани фитнес уреди за силовата подготовка на атлетите. Залата вече е отоплена, след направения ремонт на спортното хале в СК „Христо Ботев“ по проект за енергийна ефективност, разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Възрастовите групи в „Габровски лъвчета“ ще бъдат две - момчета и момичета 3-4 клас и момчета и момичета от 5-7 клас. Дисциплините също ще бъдат две –  спринт (60 метра) и бягане на 300 метра. За първите трима във всяка възрастова група са предвидени медали и грамоти.

Очаква се в надпреварата да се включат деца от всички основни училища в града. Целта на проявата е да се популяризира леката атлетика в Габрово и да се покаже на децата, родителите им и учителите обновената и отоплена закрита писта за лека атлетика.

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News