Новините от Габрово и региона


"Изключителна наглост и безочие е БСП да критикува политиките на ГЕРБ точно в сферите, в които правителството на БСП нанесе най-големите щети за страната, а правителството на ГЕРБ ги стабилизира – еврофондовете, енергетиката и финансите.“ Това се казва в позиция на ГЕРБ-Габрово по повод поредните нападки от страна на БСП. „За пореден път БСП манипулира гражданите, нещо по-лошо – играе си неоснователно със страховете на хора, категорични са от ГЕРБ-Габрово, визирайки твърденията на БСП за режим на тока.

„Крайно време е БСП да се научат на политическа зрялост и да не си играят със спокойствието на хората преди всички избори“, категорични са от ГЕРБ-Габрово.

От местната структура на ГЕРБ напомнят, че точно БСП са оставили енергетиката с милиони левове неразплатени сметки, заради които дори са теглени заеми. По отношение на проекта „Белене“ уточняват, че се е наложило правителството на ГЕРБ да плати сметката за оборудване, поръчано от БСП без наличен договор. Отделно, благодарение на успешни преговори от страна на правителството с руската страна, са спестени и 90 милиона от лихви.

От ГЕРБ уточниха, че когато сектор „Енергетика“ е поет през 2014 г. размерът на паричните наличност в Българския енергиен холдинг е бил 404 млн. лв., а към края на 2016 година вече е над 1 милиард.  

От ГЕРБ напомнят и проектите, по които е работило правителството в енергийния сектор – междусистемните газови връзки с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, първият изграден интерконектор, който е с Румъния, ускорена работата и по газовата връзка с Гърция, като очакванията са тя да стартира 2017 година, подписан е и меморандум със Сърбия за изграждане на газовата връзка със западните съседи, разработена и концепция, съвместно с Европейската комисия за изграждане на газоразпределителен център в България.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News