Новините от Габрово и региона


 „Клиентите на „Топлофикация-Габрово”, засегнати от аварията на основен топлоизточник ще бъдат обезщетени. За дните, в които не е доставена топлинна енергия няма да се начисляват дължими суми. Фактурите за февруари ще бъдат коригирани, като в тях ще се вземат предвид дните без парно.
В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с Общите условия на дружеството", се казва още в разпространената информация
от дружеството.

Стотици габровци протестираха днес по обяд пред сградата на ТЕЦ-а. Полицията и частната охрана не ги допусна до кабинета на управителя, нито той пожела да се срещне с разгневените хора. На входа бе поставена бележка за обезщетенията.

Община Габрово, която е сред най-големите абонати на дружеството заведе днес съдебно дело, към този иск могат да се присъединят всички потърпевши. Общината ще информира габровци как може да стане това.  

От Комисията по енергийно и водно регулирана, която е сигнализирана за проблема от Общината и от бившите народни представители Цветомир Михов и Кирил Добрев разпространиха днес съобщение : "Във връзка с постъпващи многобройни сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на „Топлофикация Габрово“ ЕАД, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов издаде заповед за назначаване на проверка на топлофикационното дружество. Предмет на проверката на енергийния регулатор е да се установи налице ли са нарушения на издадената на дружеството лицензия за пренос на топлинна енергия на територия в гр. Габрово, както и на лицензията за производство на електрическа и топлинна енергия. Проверка ще бъде извършена и по отношение   изпълнението на одобрените от КЕВР Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация - Габрово” ЕАД на потребители в гр.Габрово.

След приключване на проверката в „Топлофикация Габрово“ ЕАД, проверяващият екип от експерти на КЕВР ще изготви доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от Комисията.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки.

снимка Novinite.bg


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News