Новините от Габрово и региона

 

Община Габрово организира кампания „Пролетно почистване 2017 – обери боклука“, която тази година ще протече от 18 до 23 април.

Акцент на местата за почистване ще бъдат нерегламентираните сметища в Читаковци, Орловци – Стефановци, Мичковци, Градище – Пройновци, Борики, където ще се включат служителите от общинска администрация. От ОЗ „Озеленяване“ ще се заемат с облагородяването на парк „Бумовото“ заедно с жители от района. Габровци могат да участват в кампанията като се погрижат за междублоковите си пространства, паркове и градини, както и онова място, което ни е любимо, но небрежно подминаваме разпилените отпадъци около него.

От 10 април всеки може да се регистрира за участие на тел. 066-818 437 или на e-mail: v.ivanov@gabrovo.bg, като посочи деня, мястото, което ще почиства и числеността на екипа си. Община Габрово осигурява чували и ръкавици за гражданите, както и транспортиране на отпадъците. Активните участници в кампанията ще получат компост, който могат да използват за облагородяването на цветни или зеленчукови градини.

Специално за кампанията Община Габрово създаде ГИС приложение, посветено на пролетното почистване 2017 г. В него са отбелязани точното местоположение на зоните за почистване, лицата или организациите, заявили интерес и броя на участниците в почистването на всяко място.

За улеснение на потребителите в приложението са добавени слоеве с контейнерите за сметосъбиране, които да ги насочат къде да отнасят събраните отпадъци.

Добавен е инструмент за лесно споделяне в социалните мрежи или по електронна поща на местоположението на зоната, която ще се почиства.

За удобство на габровци, приложението може да се ползва и през мобилни устройства на адрес http://gis.gabrovo.bg:3344/webappbuilder/apps/38/.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News