Новините от Габрово и региона

Иначе БСП получи повече гласове на тези парламентарни избори. Последно такива добри резултати сме получавали на изборите през 2005 година. Но в крайна сметка загубихме тези избори, коментира той.

Но сме единствената опозиция в Народното събрание. Причините вече са анализирани. Сериозният административен натиск, повече от големите градове и общини се управляват от ГЕРБ,  и корпоративният вот са две от причините за формиране на резултатите от последните парламентарни избори. Добрев твърди, че БСП губи от възстановяване на двуполюсния модел.

Той смята за грешка темата за промяната на плоския данък, която социалистите са коментирали по време на кампанията.
Според него в България 1 млн. хора са със свободни професии и те се притесняват всеки път, когато се заговори за промяна на данъчната система.

Той коментира и договорения размер на пенсиите между ГЕРБ и Патриотичния фронт. 16 лв. е цената, на която коалиция „Обединени патриоти” продаде гласа на своите избиратели, решавайки да управлява в коалиция с ГЕРБ. Депутатът припомни, че сега най-ниската пенсия е 184 лева, а бъдещите управляващи смятат да я направят 200 лева.

 „БСП беше подложена на сериозен натиск, за да влезе в коалиция с ГЕРБ, включително и с намеса отвън, но такава стъпка би била предателство към избирателите, които подкрепиха левицата на тези избори”, коментира Кирил Добрев

Кирил Добрев потвърди обещанията си, че ще продължи да работи за хората от региона, като обърна специално внимание върху развитието на туризма, който според него трябва да бъде обща кауза на четирите общини. Неговата идея е в центъра на Габрово да бъде изградена платформа с макети на туристическите забележителности от цялата област.

Добрев се отзова на поканата на областния управител Иванка Баева за среща по проблемите на хората в Габровска област. Оказа се, че той е единственият от новоизбраните народни представители, уважил поканата на ръководството на областната управа.

На срещата Добрев е настоял за поставянето на съоръжение тип „легнал полицай” на пешеходната пътека пред селището за слепи хора на главен път Габрово – Велико Търново в района на Дряново.

„Надявам се, че скоро ще бъде направено всичко необходимо за разрешаването на проблема с водоснабдяването на Севлиево, като мога да дам уверение, че след многобройни разговори с представители на служебното правителство, казусът е пред разрешаване”, коментира още Добрев.

Очакват се 4 млн. лв. за построяване на довеждащ водопровод в Севлиево, допълни той.

 
 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News