Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Водач на листата на Коалиция за България е бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков. Георги Терзийски е втори, той е включен от гражданската квота. Терзийски бе народен представител от РЗС, а след това независим депутат  в 41-то народно събрание.

Останалите кандидат-депутати са Кристина Сидорова, областен координатор на БСП, Митка Георгиева, учител по немски език в Националната Априловска гимназия, Марияна Маринова, учител от Дряново, Калина Щерн, икономист от Севлиево, Цонко Кръстев, студент по право от Трявна и Веселин Игнатов от ПБС,  коалиционен партньор на БСП.

"Най-ценното на демокрацията е възможността на хората да избират свободно своите представители в законодателната и местната власт. Затова приех поканата за народен представител. Отговорност на всеки човек, който се е занимавал с регионална политика, е да направи нещо повече за своя регион, за своите съграждани и в националната политика. Най-важното сега е да върнем България на хората, на гражданите. Да я отвоюваме от монополите, от олигарсите, от мутрите. Да я превърнем в спокойна и подредена страна. За да имат младите перспектива, възрастните - достоен живот., малкия и среден бизнес - просперитет. Защото България продължава да бъде най-бедната и същевременно най-корумпираната държава в Европейския съюз. Близо 630 хиляди са без работа и перспектива", бяха първите думи на Стойков след официалното му представяне като водач на листа.

Според Стойков кампанията на Коалиция за България ще бъде позитивна, без компромати, но няма да бъде спестена истината за кризата в страната, настъпила след управлението на ГЕРБ.  Не можем да не споменем за хората-живи факли, направили го заради отчаянието си и безизходицата. Кампанията ще се води от врата на врата, ще питаме хората, не дали ще гласуват за нас, а какви са проблемите им, допълни той.

Стойков увери, че ще работи за всички граждани на областта, ще се опитва да решава проблемите им. Още повече, той има опит в трите си мандата като кмет на Севлиево. "Габрово има догонващо развитие. Радвам се, че постепенно започнаха да се решават проблемите му, натрупани през годините. Аз тези проблеми съм ги решавал с моя екип години наред в Севлиево - усвояване на европейски средства, построяване на пречиствателна станция и регионално депо за твърди битови отпадъци, газификация. Ако бъда народен представител, ще обърна внимание на всеки гражданин, на всеки проблем, на всяка фокус група. Надявам се да спечеля доверието на жителите на цялата област", каза още Стойков.

Той сравни конференцията  на ГЕРБ в неделя и представяне на водачите на листи с проведения преди 79 години в Нюрнберг конгрес на една партия, под наименованието "Триумф на волята" / по повод девиза на ГЕРБ "Имаме воля"/. Много стряскаща е аналогията, каза още Стойков.

За предполагаемия му основен опонент Томислав Дончев, с когото са били бивши колеги като кметове, Стойков призна, че се отнася с уважение. "Той е млад и амбициозен мъж, в биографията си вече с кметуване и министерски пост. Убеден съм, че има какво да си кажем, че в дебатите между нас могат да се родят добри неща, перспективи и ангажименти за бъдещето на Габровска област. Ако има нещо, което да ме учудва, това е готовността, с която той прие да стане финансов министър, при положение, че образованието му е друго. Но смятам, че Томислав Дончев е човек, който може много да каже, много отговори да даде, дори за нещата, които са се случили или не случили. Той е един стойностен човек и има място в българския парламент."

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News